Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο “ΦΑΣΙΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ο “ΦΑΣΙΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Στο χθεσινό Δημοτ. Συμβούλιο (17/2/21) από την αρχή λάβαμε το μήνυμα των προθέσεων της μειοψηφούσας Δημοτ. Αρχής.

1) Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης (για το δημόσιο χαρακτήρα αυτής) είχε μεθοδευτεί να μην υπάρχει, ο δε π. σοσιαλιστής βουλευτής, π. δημοκρατικός αντινομάρχης, π. υποδ/τής 6ης ΥΠΕ και προσφάτως δήμαρχος Πύργου με 9 δημ. συμβούλους στους 33 του Δ. Σ Πύργου, “φρόντισε” εξ αρχής στην εισήγησή του για για ένα θέμα “που ενώνει”, δηλ. αυτό της απόπειρας υφαρπαγής του τμήματος μουσειολογίας από την πόλη μας, να είναι δηκτικός και απρεπής απέναντι σε όλους τους αιρετούς του νομού (υπονοούσε βουλευτές, δημάρχους, περιφερειακούς και δημ. συμβούλους), καυχόμενος για τον ηρωισμό του ιδίου, ενώ όλοι οι άλλοι είναι ελίτ και αστοί και δεν κατεβαίνουν “στούς αγώνες του”.

2) Αιτία για όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τη δημιουργία πολωτικού κλίματος ήταν το σχέδιο για να μη συζητηθεί η κοινή αίτηση των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης(πλειοψηφία στο δημ. συμβούλιο) ,που ανησυχούντες για τη γρήγορη εκτέλεση του έργου για αποκατάσταση των ζημιών του 2016, το οποίο “λιμνάζει ” με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου( πού παρά τη κρίση των αρμοδίων οργάνων του Κράτους και του Ε. Σ για το παράνομο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που είχε επιλεγεί από την ελεγχόμενη απ’αυτόν οικονομ. επιτροπή του Δήμου, επιμένει στην υλοποίηση του έργου με τη σκανδαλώδη ανάθεση, με έκπτωση 5%, του έργου του 1.404.000 ευρώ σε αθηναϊκή εταιρία, ), θέλησαν να έρθει το θέμα στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου, που είναι το δημ. Συμβούλιο, και αυτό να εισηγηθεί με απόφασή του στην Οικονομική Επιτροπή τη λήψη απόφασης για δημοπράτηση του έργου με διαφανή μειοδοτικό διαγωνισμό και φυσικά με προσφορά μεγαλύτερηςέκπτωσης.

3)Δυστυχώς αυτή τη δημοκρατική διαδικασία του Δ. Σ την υπονόμευσε ο Δήμαρχος και η “σιωπούσα” παράταξή του, αντιλαμβανόμενοι ότι είναι μειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο και απέσυραν το θέμα, χωρίς να το θέσουν σε ψηφοφορία.

Μετά από τα παραπάνω πιστεύω ότι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, που δεν περιμένουν κάποια παροχή από την εξουσία “του ενός και του εγώ”, θα κατανοήσουν τον τίτλο του σχολίου μου και τους λόγους που υποχρεώθηκε σε αποχώρηση το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Νίκος Β. Θεοδώρου

Δημ. Σύμβουλος,

Δικηγόρος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: