Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ο Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας – News.gr
Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου από τον Fitch

Ο Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας – News.grΚατά μία βαθμίδα σε ΒΒ από ΒΒ-

O οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ από ΒΒ-, της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Επίσης, αναβάθμισε την προοπτική της Ελλάδας από «σταθερή» σε «θετική». Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Η αναβάθμιση αυτή αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών, την ενίσχυση της σταθερότητας και την τόνωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει, ότι «η Ελληνική κυβέρνηση σημείωσε ταχεία πρόοδο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, έχει προωθήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακολουθεί μία συνετή, φιλο-αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική και βελτιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

«Η αναβάθμιση αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την οικονομία και τη χώρα» σημειώνει, για να τονίσει, ότι «δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε, με σταθερά και γοργά βήματα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης. Η χώρα πάει μπροστά, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και ασφάλεια!».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: