Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Γ. Σωτηρέλης στο Πρώτο: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορίες εργαζομένων υπό όρους (audio)
Ο Γ. Σωτηρέλης στο Πρώτο: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορίες εργαζομένων υπό όρους (audio) - ertnews.gr

Ο Γ. Σωτηρέλης στο Πρώτο: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορίες εργαζομένων υπό όρους (audio)

Ο Γιώργος Σωτηρέλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων (ως προϊστάμενος του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Ερευνών και Μελετών) στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Κοινοβουλευτικών Ερευνών και Τεκμηρίωσης (ECPRD) μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») για τον αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνάδει ή αντιβαίνει στις προβλέψεις του Συντάγματος.

Ο κ. Σωτηρέλης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν απόλυτα δικαιώματα» αλλά μπορεί να προκύψει «σύγκρουση δικαιωμάτων» και τότε η έννομη τάξη προχωρεί σε στάθμιση δικαιωμάτων.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τόνισε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε σε μία γενική εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε μέτρα όπως οι απολύσεις, αλλά πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, συγκεκριμένες που θα εξειδικεύουν τον νόμο, για να μην φτάσουμε σε κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Κατ’ αρχήν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορίες εργαζομένων, αλλά υπό όρους, υπογράμμισε ο κ. Σωτηρέλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

ertnews.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: