Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Κερέμ που ονομάστηκε Βασίλης:Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός για χάρη του έρωτα – Fanpage
Ο Κερέμ που ονομάστηκε Βασίλης:Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός για χάρη του έρωτα - Fanpage

Ο Κερέμ που ονομάστηκε Βασίλης:Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός για χάρη του έρωτα – Fanpage


Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός: Η αγάπη του ζευγαριού της ιστορίας μας ξεπερνά σύνορα και φυλετικές διαφορές, όπως ξεπερνά και θρησκευτικές διαφορές. Ο Κερέμ είναι Τούρκος και η Γωγώ αλλοεθνής όμως αγαπιούνται και θέλουν να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί. Αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στις ταινίες, αφού η πραγματική ζωή συχνά μας εκπλήσσει περισσότερο. Στο τέλος, ο Κερέμ για να μπορέσει να είναι με την καλή του βαπτίζεται Χριστιανός.

Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός: Μια αγάπη σαν τις ταινίες

Ο έρωτας λένε ότι είναι ανίκητος και μπορεί να ενώσει ακόμη και ανθρώπους με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Γωγώς και του Κερέμ, γεφυρώνοντας την απόσταση ανάμεσα σε δύο έθνη. Ο έρωτας μοιάζει να “παίζεται” σε συνέχειες, όπως στις ταινίες.

Πρώτα η συνάντηση της Γωγώς με τον Κερέμ, στο Καστελλόριζο το 2019, ενώ εκείνος πηγαινοερχόταν ως μηχανικός του καραβιού που έκανε το δρομολόγιο από την απέναντι τουρκική πόλη Κας, μετά οι αντιδράσεις από την οικογένεια της Γωγώς, που την έκαναν να τον ακολουθήσει στην τουρκική πόλη, ύστερα ο εγκλωβισμός της εκεί στα χρόνια της καραντίνας του κορονοϊού που αποτέλεσαν όμως το κρας τεστ γι’ αυτή τη σχέση και ακολούθησε η κάμψη των αντιδράσεων, η επιστροφή του ζευγαριού στο Καστελλόριζο πριν από επτά μήνες, ο πολιτικός τους γάμος και τώρα η βάπτιση του Κερέμ.

Μια βάπτιση για την οποία ο Κερέμ είχε ρωτήσει δέκα φορές τον παπά-Γιώργη – όπως είπε ο εμβληματικός παπάς του Καστελλορίζου – για το πότε θα γίνει!

Τούρκος βαπτίζεται Χριστιανός: Το μυστήριο της βάπτισης

Θα έπρεπε άλλωστε να προηγηθεί το κατηχητικό για έξι μήνες, να δοθεί η άδεια από τη Μητρόπολη για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία πρωτίστως του Κερέμ, αλλά και της Γωγώς.

Το μυστήριο της βάπτισης έγινε στην προβλήτα, στο Μανδράκι. Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με την κολυμβήθρα, και τα μύρα να πέφτουν στο τέλος, στη θάλασσα.

Νονός ο Νικόλας Ασβέστης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μεγίστης και επιχειρηματίας. Ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή, αλλά και μέχρι σήμερα στηρίζει το ζευγάρι. Εξάλλου στο εστιατόριό του γνωρίστηκαν, τότε που η Γωγώ έφτιαξε φραπέ «στον Τούρκο» με ζεστό νερό, για να μην πίνεται!

Η συγκίνηση στο πρόσωπό του την ώρα τέλεσης του μυστηρίου εμφανής, αλλά και η αμηχανία. Τα συναισθήματα έντονα και πιθανόν αντικρουόμενα εκείνη τη στιγμή. Κι όταν την επόμενη μέρα ρωτήθηκε αν θέλει πια να τον φωνάζουν «Βασίλη» –το όνομά του πεθερού του με το οποίο ο ίδιος επέλεξε να βαπτισθεί- η απάντησή του ήταν «σιγά-σιγά» και ήταν ειλικρινής.

Ο παπά-Γιώργης Μαλτέζος, στα 50 και πλέον χρόνια που ιερουργεί, άλλες δύο φορές μου είπε ότι βάπτισε μουσουλμάνους Τούρκους, χριστιανούς Ορθόδοξους. Και τις δύο φορές ήταν Τουρκάλες οι οποίες ήρθαν στο Καστελλόριζο, τα προηγούμενα χρόνια για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

Η μία ήρθε από τη Σμύρνη για να βαπτισθεί και το όνομα που επέλεξε ήταν «Μαρία», η άλλη ήρθε από την Αττάλεια και βαπτίσθηκε «Ελένη». Και οι δύο επέστρεψαν κάποια χρόνια αργότερα, στο Καστελλόριζο.

Ο Βασίλης κι η Γωγώ, που απέδειξαν ότι σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει, προγραμματίζουν την τέλεση και του θρησκευτικού τους γάμου μόλις κλείσει το πένθος για το θάνατο του παππού της που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Του ανθρώπου ο οποίος ήταν ο πρώτος μαζί με τη γιαγιά της, που πίστεψαν αυτό που της είπε τότε ο Κερέμ: «Άνθρωπος είσαι, άνθρωπος είμαι, όπως αγαπάς, αγαπώ…»!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: