Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ!

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ!

Συμπληρώνοντας φέτος 13 χρόνια ακάματης παρουσίας αλλά και επιτυχιών στα Πολιτιστικά και Κοινωνικά δρώμενα στην πόλη του Πύργου, καθώς επίσης και στην Περιφέρεια της Ηλείας, ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», με μία σεμνή και ζεστή εκδήλωση έκοψε την Βασιλόπιτά του, στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος “ΚΕΝΤΡΟ” στον Πύργο, εγκαινιάζοντας έτσι την δράση αλλά και την πολύτιμη προσφορά του κατά το νέο έτος 2020, αφού πάντα δίνει το παρόν σε Ιστορικές μνήμες, σε Εθνικές αλλά και Θρησκευτικές εορτές, καθοδηγώντας παράλληλα με αίσθημα ευθύνης, σ’ αυτές τον μέλλον της Ελλάδας τα Παιδιά μας!

Αρκετά μέλη και φίλοι του δραστήριου αυτού Ομίλου, ο οποίος είναι ένας ακοίμητος φάρος Πολιτισμού, παρέστησαν μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας και αισιοδοξίας, ανταλλάσοντας ευχές, για μια καλή, δημιουργική και γόνιμη χρονιά, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα, καθώς επίσης την Πολιτιστική μας παράδοση και Ταυτότητα.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του παραπάνω Ομίλου π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Πρόεδρος του κ. Κώστας Αθανασόπουλος. Ακολούθησε Λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του Ομίλου, με δώρα που προσέφεραν ευγενικά καταστηματάρχες του Πύργου. Το Φλουρί έτυχε στο μικρό μαθητή Παναγιώτη Σκυλάκο και αντιστοιχούσε σε ένα υπέροχο γούρι για το 2020, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου της κ. Αναστασίας Λέλε,

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» δηλώνει απερίφραστα ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, με σύνεση, συνέπεια αλλά και πατριωτισμό, θα συνεχίζουμε να προβάλλουμε την ένδοξη Ιστορία καθώς επίσης και την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, ως καλοί θεράποντες, άξιοι και γνήσιοι συνεχιστές αυτής.

Εμείς από το μετερίζι που υπηρετούμε τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια, ευχόμαστε το ειλικρινές αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς για την ανάδειξη του Πολιτισμού, της Παράδοσης και της τοπικής μας Ιστορίας να κατακλύσει τις ψυχές και άλλων συμπολιτών μας, διότι κάθε Λαογραφικός Όμιλος και Πολιτιστικός Σύλλογος, συνδέουν τρόπο τινά το παρελθόν με το παρόν και επεκτείνουν την Πολιτιστική μας κληρονομιά στο μέλλον…

Ευχαριστούμε όλους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη και εκτίμησή τους για τον Όμιλό μας, αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει από την ίδρυσή του για την ανάδειξη της Ιστορίας της Παράδοσης, αλλά και της σπουδαιότητας του τόπου μας!

Εκ του Δ.Σ.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: