Ο Μενέλαος Τζαβέλλας μεταφέρει στο σανίδι την αληθινή ιστορία της ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Μενέλαος Τζαβέλλας μεταφέρει στο σανίδι την αληθινή ιστορία της ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Ο Μενέλαος Τζαβέλλας μεταφέρει στο σανίδι την αληθινή ιστορία της ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Ο Μενέλαος Τζαβέλλας μεταφέρει στο σανίδι την αληθινή ιστορία της ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Αυτά τα Τζαβελόπουλα είχαν και μια αδερφή, την ονομαστή Κάϊντω ή Κάντω.

Η λυγερόκορμη ομορφιά της που έλαμπε σαν το άστρο της αυγής, ήταν το καμάρι όλων των ραγιάδων του καζά και ο τρανός καημός των Τούρκων αφεντάδων και κυρίως των σκληρών αγάδων του Φαναριού.

Μια ημέρα ο Αγάς που την είδε σε κάποιο γάμο, τυφλώθηκε από την ομορφιά της και θέλησε ταχύτατα να την εντάξει στο χαρέμι του και να βρεθεί σύντομα στον οντά του. Παρακάλεσε, έταξε, απήλλαξε από φόρους, πλήρωσε, αγρίεψε, μα που να δεχθούν τα αδέρφια της μια τέτοια πρόταση, να μπει η μονάκριβη αδελφή τους στο χαρέμι και να μολύνει το περήφανο Τζαβελαίϊκο. Ποτέ μα ποτέ δεν σκέφθηκαν ν’ αφήσουν το καμάρι τους να βρεθεί έστω και για μια στιγμή στα χέρια των άπιστων, έστω και να πλήρωναν αυτή την επιθυμία του Αγά τους με αίμα………..

Σημείωμα σκηνοθέτη

Αποφάσισα φέτος την Νέα Θεατρική Σεζόν 2019 να ανεβάσω μια αληθινή ιστορία που ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΙΚΕ στο χωρίο μου ΔΡΑΓΩΙ {ΔΡΑΓΩΓΙ} που είναι στον Ν.Ηλείας. H μια πλευρά του εθνικού ξεσηκωμού το 1821, αυτή που όλοι διδασκόμαστε στα σχολικά βιβλία, αφορά τις μάχες και τον αγώνα για την ανεξαρτησία. H άλλη, αυτή που δεν διδάσκεται στα σχολεία, είναι αυτή που έχει να κάνει με την προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών της.

Η αγάπη μου για τον τόπο μου με έκανε να θέλω να ακουστεί η ξακουστή ιστορία της Καντως της ΠΕΝΕΜΕΝΗΣ Τζαβελλοπουλας .

Μια Ιστορία που ξετυλίγεται στα χρόνια της Επανάστασης 

Είναι μια μεγάλη φιλόδοξη υπερπαραγωγή με 20 Ηθοποιούς και Ζωντανή Δημοτική Μουσική . Στόχος της παράστασης είναι να έρθουμε κοντά στην Άλλη Ιστορία του τόπου μας που έχει πολλά ακόμα να μας πει και ας έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια γιατί η χωρά μας είναι πλούσια σε ιστορία.

ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΔΡΑΓΩΙ στα ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Θανάσης Σταυρόπουλος /Σκηνοθεσία Μενέλαος Τζαβέλλας/ Παραγωγή Music and Drama Productions

📌

Όλγα Πολιτου, Νέλλη Γκίνη, Γιώργος Γιαννόπουλος,Αθηνά Τσιλύρα, ,Ελευθερία Ρήγου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τσέλιος, Νίκος ΔΔερτιλής, Έφη Κιούκη, Στο Δημοτικό Τραγούδι η Κατερίνα Κόρου και 10 ακόμα Ηθοποιοί

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: