Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Νίκος Δένδιας στις σεισμόπληκτες περιοχές: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να στηρίξουμε την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ
Ο Νίκος Δένδιας στις σεισμόπληκτες περιοχές: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να στηρίξουμε την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας στις σεισμόπληκτες περιοχές: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να στηρίξουμε την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕΟ Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε πως η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ», τόνισε ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία που δοκιμάζεται, στο περιθώριο των φονικών σεισμών που έπληξαν τα νότια της χώρας στερώντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δέκα επαρχίες.

Όπως δήλωσε, η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική, κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ.

Παράλληλα επεσήμανε πως πέρα από τα παραπάνω επιθυμεί να προσυπογράψει απολύτως αυτό το οποίο ο Τούρκος ομολογός του είπε προηγουμένως: Ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

I conveyed to @MevlutCavusoglu the 🇬🇷 Government & people’s heartfelt condolences for the hundreds of deaths of our fellow human beings in 🇹🇷,as well as my admiration for our rescuers. I agreed that there is no need to wait for natural disasters to occur to improve our relations. pic.twitter.com/THkKuokjwz

— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 12, 2023

«Kατ’αρχάς, θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον φίλο μου Mevlüt Çavuşoğlu, προς την τουρκική Κυβέρνηση και προς τον τουρκικό λαό, τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου του ελληνικού λαού για τις χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Mevlüt Çavuşoğlu για τα πολύ θερμά λόγια που επιφύλαξε για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών και για τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ», πρόσθεσε.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες που επιχείρησαν εδώ στην Τουρκία, όπως επίσης, και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν και από τους Ευρωπαίους διασώστες, διότι είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον κύριο Çavuşoğlu να επισκεφθούμε τους Αυστριακούς, τους Ολλανδούς και τους Ισλανδούς διασώστες. Απ’ ό,τι μας είπαν, 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων», ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

Κατ’αρχάς, θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον φίλο μου Mevlüt Çavuşoğlu, προς την τουρκική Κυβέρνηση και προς τον τουρκικό λαό, τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου του ελληνικού λαού για τις χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Mevlüt Çavuşoğlu για τα πολύ θερμά λόγια που επιφύλαξε για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών και για τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδω.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες που επιχείρησαν εδώ στην Τουρκία, όπως επίσης, και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν και από τους Ευρωπαίους διασώστες, διότι είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον κύριο Çavuşoğlu να επισκεφθούμε τους Αυστριακούς, τους Ολλανδούς και τους Ισλανδούς διασώστες. Απ’ ό,τι μας είπαν, 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει τον τουρκικό λαό και την τουρκική κοινωνία να ξεπεράσει αυτό το μεγάλο πλήγμα δεν σταματάει εδώ. Έχω εντολή από τον Πρωθυπουργό μου, κ. Μητσοτάκη, να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ.

Πέρα από αυτό, θα ήθελα να προσυπογράψω απολύτως αυτό το οποίο ο Mevlüt είπε προηγουμένως: Ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να δηλώσω την υπερηφάνεια που νιώθω γιατί οι συμπατριώτες μου διασώστες βοήθησαν την τουρκική κοινωνία και τον τουρκικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Και ευχαριστώ θερμά και τον Mevlüt και την τουρκική Κυβέρνηση για τη θερμότητα της υποδοχής μου σε αυτή την πολύ δύσκολη ώρα γι’ αυτούς.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: