Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα
Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα - Ανδρίτσαινα - | Ειδήσεις

Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα


Τη χαριστική βολή, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση, κυρίως στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών έφερε ο παγετός στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων.

Κρεστένα, Καλλίκωμο, Κάτω Σαμικό, Μακρίσια, Καλυβάκια, Ράχες και άλλες περιοχές επλήγησαν από τον παγετό ο οποίος κατάφερε ολοκληρωτικό πλήγμα στις καλλιέργειες των κηπευτικών, των εσπεριδοειδών καθώς και ελιών, που εξακολουθούν να μην έχουν συλλεχθεί.

Η επίθεση του χιονιά τις δύο τελευταίες ημέρες έθεσε σε συναγερμό τον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με τον δήμαρχο της περιοχής, Σάκη Μπαλιούκο, να ζητά την άμεση αποστολή εκτιμητών από τον ΕΛΓΑ, με σκοπό να γίνουν έγκαιρα οι καταγραφές των ζημιών και να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Οι παραγωγοί, το εισόδημα των οποίων στηρίζεται στις καλλιέργειες, αγωνιούν για τα μελλούμενα. Οι καιρικές προβλέψεις κάνουν λόγο για ένταση του φαινομένου τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα δώσει τη «χαριστική βολή» στο φυτικό κεφάλαιο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών σε πολυετή ακαρπία και σε οικονομικό στραγγαλισμό των νοικοκυριών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: