Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο πελάτης «άρπαξε» 8.000€ από Πατρινή επιχείρηση
Πάτρα: Με πρόσχημα την αγορά αυτοκινήτου του αφαίρεσαν 900 ευρώ | Ειδήσεις - Πατρα νεα

Ο πελάτης «άρπαξε» 8.000€ από Πατρινή επιχείρηση


Στο στόχαστρο απατεώνα μπήκε πατρινή επιχείρηση. Ανδρας σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο κατά πληροφορίες της «Π», εμφανίστηκε ως πελάτης και κατάφερε αποστέλλοντας λινκ που προσομειάζε με εκείνο της τράπεζας, ν’ αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της εταιρείας. Στη συνέχεια προχώρησε στη μεταφορά 8.000€ σε λογαριασμό τρίτου προσώπου.

Το περιστατικό  καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ σε σημερινή ανακοίνωσή της για το συμβάν σημειώνει: «Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με επιχείρηση παροχής υπηρεσιών και προσποιούμενος τον πελάτη, με το πρόσχημα ηλεκτρονικής πληρωμής για την παροχή υπηρεσιών, απέστειλε μήνυμα σε υπεύθυνο της επιχείρησης με υπερσύνδεσμο, που παρέπεμπε σε ιστοσελίδα για ολοκλήρωση της πληρωμής.

Ο υπεύθυνος ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και τις οδηγίες του απατεώνα, με αποτέλεσμα ο δράστης να αφαιρέσει 8.000 περίπου από τον λογαριασμό της επιχείρησης».

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: