Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο «πολιτισμός του νερού» στην Αρχαία Ολυμπία
Ο «πολιτισμός του νερού» στην Αρχαία Ολυμπία

Ο «πολιτισμός του νερού» στην Αρχαία Ολυμπία

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε η πρόταση της – ηλειακής καταγωγής – βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή από την Επιτροπή Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μ.Μ.Ε. της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατέθεσε ειδικότερα στο Στρασβούργο πρόταση για την οργάνωση ειδικής συνεδρίασης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Η πολιτιστική κληρονομιά του νερού».

Ως πρωτοπόρο ελληνική πρόταση και άξια συγχαρητηρίων, χαρακτήρισε την πρόταση το Προεδρείο της Επιτροπής και στάθηκε ιδιαίτερα στην τεκμηριωμένη επιλογή της κα Πιπιλή να πραγματοποιηθεί η επόμενη Επιτροπή με τη συμμετοχή Βουλευτών από 47 χώρες- μέλη του ΣτΕ, στην Αρχαία Ολυμπία.

Και μάλιστα φιλοξενούμενοι στις υπερσύγχρονες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Εκτός από τον παγκόσμιο συμβολισμό της περιοχής για τον πολιτισμό, δίνεται και η μοναδική ευκαιρία στην πολυπληθή αντιπροσωπεία με επιτόπιες επισκέψεις να απολαύσει το μεγαλείο των μυθικών φαραγγιών- ποταμών της περιοχής, όπως ο Αλφειός, ο Λούσιος και η Νέδα.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: