Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, εξαιτίας του ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης βρίσκεται σε αποστολή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  βρίσκεται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Η άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 100 μαχητικά αεροπλάνα από έξι χώρες, διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Από τη Γαλλία θα συμμετάσχουν αεροσκάφη τύπου Rafale και M-2000D, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) F-16, ενώ οι ΗΠΑ μετέχουν με μαχητικά F-16, ιπτάμενα τάνκερ KC-135 και UAV τύπου MQ-9.

Η φετινή ισραηλινή συμμετοχή περιλαμβάνει F-15 και F-16, ενώ οι Ισπανοί με F/A-18.

Ο Καναδάς στέλνει οκτώ στελέχη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση ως διαχειριστές αεράμυνας (GCI) και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW-139.A

Η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία αποστέλλουν παρατηρητές.

Η άσκηση που σχεδίασε το ΓΕΑ θα συνδυαστεί με την άσκηση «Λαίλαψ 21» του Π.Ν., ενώ θα συμμετάσχουν και μονάδες της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς.

Μέσω του «Ηνίοχου 2021» εκπέμπεται ένα ισχυρό διπλωματικό και στρατιωτικό μήνυμα.

Η άσκηση έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα, με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να κάνει λόγο για προκλητικότητα από μέρους της Ελλάδας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: