Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
O ΠΥΡΓΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!

O ΠΥΡΓΟΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-Εντυπωσιακοί μπάστακες και μάσκες στολίζουν τον Πύργο

Απόκριες 2021

Εντυπωσιακοί μπάστακες και μάσκες στολίζουν τον Πύργο.

Αποκριάτικο χρώμα στην πόλη

Με τεράστιους και πολύ εντυπωσιακούς μπάστακες που δεσπόζουν σε διάφορα σημεία της πόλης, εκκεντρικές μάσκες κρεμασμένες σε κολώνες και στο μπαλκόνι του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου αλλά και πολύχρωμα σημαιάκια ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ αντιστέκεται στο “μαύρο” της πανδημίας και χρωματίζει τον Πύργο με Αποκριάτικα χρώματα.

Μπορεί φέτος οι συνθήκες να μην επιτρέπουν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και την μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση που πέρυσι παρέσυρε σε μια πρωτόγνωρη γιορτή μικρούς και μεγάλους, ωστόσο η πόλη φοράει τα γιορτινά της και με τους ήχους γνωστών τραγουδιών από τα μεγάφωνα σε κεντρικά σημεία στέλνει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (5/3/2021), συνεργεία του Δήμου Πύργου μετέφεραν και τοποθετούσαν τις τεράστιες και πολύ εντυπωσιακές αποκριάτικες φιγούρες, τους λεγόμενους μπάστακες, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι της Πάτρας.  Ήδη έχουν τοποθετηθεί  στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα, στην πλατεία Ιατρίδη, στην πλατεία ΟΤΕ, μπροστά από το Επιμελητήριο και θα τοποθετηθούν στα Χαλικιάτικα μπάστακες που προσφέρει  η Π.Ε. Ηλείας. Επίσης στο μπαλκόνι του Δημαρχείου όπως και σε κολώνες της πλατείας έχουν κρεμαστεί μεγάλες μάσκες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν διάφορες άλλες φιγούρες που έχει δωρίσει ο Δήμος Πατρέων στο Δήμο Πύργου.

“ Για άλλη μια φορά ο Δήμος Πύργου αποδεικνύει ότι είναι ζωντανός οργανισμός. Ζει με τους πολίτες στα δύσκολα αλλά και τα χαρούμενα. Πιστεύουμε ότι η ζωή μας κυλά μέσα από γιορτές όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν. Αντιστεκόμαστε σ’ αυτή τη μελαγχολία που δυστυχώς ευνοείται από την πανδημία και τα οικονομικά προβλήματα”δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. “Ο άνθρωπος πάντα ψάχνει να βρει χαραμάδες χαράς και διασκέδασης. Το Αποκριάτικο περιβάλλον που διαμορφώνουμε στην πόλη σε συνεργασία με το Καρναβαλικό Εργαστήρι της Πάτρας και τις δωρεές του Δήμου Πατρέων, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ώστε να ξεφύγουν λίγο οι άνθρωποι από την ισοπεδωτική απραξία που αναγκάζονται λόγω της πανδημίας. Ήδη από το πρωί οι πολίτες έχουν “αγκαλιάσει” το θέαμα, φωτογραφίζονται…και νομίζουμε ότι ισχύει πάντα πως η ζωή χωρίς γιορτή είναι ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά. Με πολύ μικρές δαπάνες δημιουργούμε πολύ μεγάλο αισθητικό και ψυχολογικό αποτέλεσμα. Εξάλλου γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε πράγματα και όχι να μοιρολογούμε την μοίρα και την τύχη μας. Αλλά να την αλλάζουμε, να δίνουμε χαρά και αισιοδοξία στον κόσμο. Υπάρχει βέβαια και μια μιζέρια και μια κακομοιριά που αντιστέκεται. Αυτή λοιπόν θα εξαφανιστεί από αυτούς που δέχονται το αυτονόητο το οποίο λέει ότι στη ζωή έχουν χώρο αυτοί που δημιουργούν και παίρνουν πρωτοβουλίες. Ευχόμαστε καλή Αποκριά σε όλους!”

Για τη συνολική προσπάθεια που έγινε φέτος αλλά και την ακύρωση της διαδικτυακής συναυλίας που είχε προγραμματιστεί μίλησε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος. “Ο ΔΟΠΠ και φέτος συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι και στέφθηκε  με μεγάλη επιτυχία με αποκορύφωμα την Αποκριάτικη παρέλαση. Φέτος είπαμε να δώσουμε λίγο χρώμα στην πόλη παρ’ ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Παραγγείλαμε από το Καρναβαλικό Εργαστήρι της Πάτρας τους μπάστακες  και τις μάσκες και πιστεύω ότι όλο αυτό το θέαμα είναι μια ανάσα για την ψυχολογία του κόσμου. Του χρόνου, να είμαστε καλά και υγιείς όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν γιατί είναι περιουσία του Δήμου. Θα έχουμε ξανά την μεγάλη παρέλαση όπως και πολλές εκδηλώσεις. Επίσης να τονίσω ότι τα χρήματα που δαπανούμε αυτή τη στιγμή είναι χρήματα από το 2020 με ένα υπόλοιπο του 2019. άρα σημαίνει ότι στα ταμεία του ΔΟΠΠ αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 180.000 ευρώ. Κινούμαστε με σωφροσύνη σ’ αυτό το κομμάτι και κάνουμε ότι καλύτερο. Τέλος να τονίσω ότι είχαμε κανονίσει μια διαδικτυακή συναυλία με το συγκρότημα Cubaneros για την Κυριακή 7 Μαρτίου ώστε να δώσουμε έναν αποκριάτικο μουσικό τόνο για τους δημότες. Δυστυχώς όμως πήραμε αρνητική απάντηση από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας λόγω των μέτρων και λόγω του ότι η Ηλεία είναι στο κόκκινο

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: