Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – “Επιτέλους, δεν είμαστε το αποπαίδι αυτής της χώρας”

Ο Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – “Επιτέλους, δεν είμαστε το αποπαίδι αυτής της χώρας”

19/2/2021

Ο Σ.ΦΙ.Ν.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

“Επιτέλους, δεν είμαστε το αποπαίδι αυτής της χώρας”

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή…», άραγε τι οραματίζονται για την Ηλεία όσοι σχεδιάζουν το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού;

Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει άπαντες και οι αρμόδιοι ας μας δώσουν και την απάντηση για το τι σχεδιάζουν τελικά για την επόμενη μέρα;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας έχει έκδηλη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ηλεία, μετά τα όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τύχη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του νομού.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμη επιχειρούμενη κίνηση υποβάθμισης του Νομού μας; Δυστυχώς οι εξελίξεις αυτό δείχνουν και η Ηλεία για ακόμη μία φορά καλείται σαν ‘φτωχός συγγενής’ να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

Ένας νομός σε μία ατέρμονη προσπάθεια διεκδίκησης, άλλοτε στο Υπουργείο Υγείας, άλλοτε στο Υπουργείο Υποδομών, τώρα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πάει λέγοντας…

Τουλάχιστον, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΥΜΑΙ!!!

Τα πράγματα όμως είναι σοβαρά και με την προσήκουσα σοβαρότητα πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους.

Για το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας οι τομείς της υγείας και της παιδείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και με όλες του τις δυνάμεις θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια.

Δεν θα σταθούμε σε στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις, θα σταθούμε σε αυτά που δικαιούται να έχει η Ηλεία και πρέπει να τα έχει.

Επιτέλους, δεν είμαστε το αποπαίδι αυτού του κράτους και έχει καταντήσει πλέον κουραστικό να υπενθυμίζουμε και να διεκδικούμε από τους αρμοδίους τα αυτονόητα.

Η Ηλεία, ο Πύργος και η Αμαλιάδα, δικαιούνται Πανεπιστημιακά Τμήματα, δικαιούμαστε να βρισκόμαστε στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δικαιούμαστε να αποκτήσουμε ισχυρό ρόλο σε αυτό τον τομέα.

Είναι αδιανόητο να κρέμονται όλα σε μία κλωστή και οι πολίτες αυτού του νομού να βιώνουν διαρκώς την αγωνία για το ‘τι θα χάσει σήμερα ή τι θα χάσει αύριο η Ηλεία’.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε τίποτα άλλο, αντιθέτως είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε και εμείς τις δυνάμεις μας στον αγώνα της διεκδίκησης όλων όσων αξίζει να έχει ο νομός μας.

«Είναι καιρός να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος του τόπου μας. Δεν μπορεί μονίμως ο νομός Ηλείας να είναι παραγκωνισμένος και να αγωνίζεται για κάθε τι που για κάποιους άλλους είναι δεδομένο. Δεν γίνεται η κυβέρνηση, το Υπουργείο, η Περιφέρεια και όποιος άλλος βρίσκεται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων να μας βγάζει από το χάρτη.  Ο ευλογημένος αυτός τόπος πρέπει να στηριχθεί και να βγει επιτέλους από το τέλμα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΦΙΝΑ κ. Ανδρέας Πααπαδάκος και μαζί με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους αρμοδίους να πράξουν τα αυτονόητα ώστε η Ηλεία να αποκτήσει την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που της αξίζει…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: