Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”στο επετειακό βίντεο του Πολεμικού μουσείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”στο επετειακό βίντεο του Πολεμικού μουσείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”

Θα προβάλλεται στα αεροδρόμια της χώρας με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης στο εξωτερικό

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης”

στο επετειακό βίντεο του Πολεμικού μουσείου

για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”

Άλλη μια επιτυχία έβαλε στο ενεργητικό του ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” αφού το Πολεμικό Μουσείο συμπεριέλαβε στο επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποσπάσματα από την ταινία – ντοκιμαντέρ που υλοποίησε ο Σύλλογος για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα το περασμένο καλοκαίρι στην ομώνυμη περιοχή.

Μάλιστα το επετειακό βίντεο θα προβάλλεται στα αεροδρόμια της χώρας με σκοπό να αναδειχθεί στο εξωτερικό η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αφού τα αεροδρόμια αποτελούν τις πύλες εισόδου για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Συγκεκριμένα το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από το 1821 έχει δημιουργήσει ένα (1) σποτ, χρονικής διάρκειας τριάντα (30) δευτερολέπτων, με στόχο να αναδειχθεί η διαχρονική, ιστορική και πολιτισμική συμβολή του.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Πολεμικού Μουσείου για το 1821 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του προέδρου κ. Αναστάσιου Λιάσκου – συνέντευξη του οποίου φιλοξένησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα skalistiri.news, στρατιωτικών του πολεμικού μουσείου καθώς και εκπροσώπων του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

«

Για το θέμα της συμμετοχής του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” στο επετειακό βίντεο του Μουσείου μίλησε ο Δημιουργός του Θεόδωρος Λάμπρος ο οποίος ανέφερε τα εξής:

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τον νεοσύστατο Σύλλογό μας να συμπεριλαμβάνεται στο επετειακό βίντεο του Πολεμικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Εμείς ως ο πρώτος Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης στην Ηλεία έχουμε ως βασικό στόχο να αναδείξουμε την τοπική ιστορία του 1821 μέσω διαφόρων δράσεων όπως η ταινία – ντοκιμαντέρ που υλοποιήσαμε για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα, εκθέσεων για τον οπλισμό και την φορεσιά των αγωνιστών, αναπαραστάσεων σε τόπους θυσίας αγωνιστών του 1821 τόσο στην Ηλεία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για την ανάδειξη του 1821 που τόσο αγαπάμε και τιμούμε. Οι δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ αλλά θα συνεχιστούν με σκοπό να αναδείξουμε την σημαντικότερη κατ’ εμέ περίοδο της Ελληνικής μας ιστορίας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: