Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ο Τάκης µε τα λεµόνια και οι προβατίνες
Ο Τάκης µε τα λεµόνια και οι προβατίνες

Ο Τάκης µε τα λεµόνια και οι προβατίνες

«Εµείς είµαστε µέσα στον καύσωνα και µέσα στο κρύο και το µόνο που µας µένει είναι οι λάσπες, αυτό ξέρω εγώ». Αυτή η φράση είναι ένα µικρό µέρος από τα δεκάδες οργισµένα σχόλια του κτηνοτροφικού κόσµου στην πρόσφατη διαρροή-σφυγµοµέτρηση της Βάθη περί ειδικής ενίσχυσης 4 ευρώ το κεφάλι, που «βαφτίζει» τα αρνιά προβατίνες και αντί για το κατσικίσιο κρέας αποζηµιώνει το γίδινο γάλα για να µπορεί κατά κάποιους… φωστήρες ο φάκελος να πάει Βρυξέλλες. Άραγε, αυτό ήταν το απαύγασµα της µελέτης για να µην βγει οριζόντια ενίσχυση και να αποζηµιωθούν οι παραγωγοί για τα απούλητα αρνιά του Πάσχα;

Υβρίδια

    Τον ύποπτο ρόλο των αφανών συµβούλων που έχουν κατασκηνώσει στους διαδρόµους του στρατηγείου της Βάθη, ονόµατα να µην λέµε, επισηµαίνει µερίδα κτηνοτρόφων που τώρα αντιλαµβάνεται γιατί ο κλάδος πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

Κι ενόσω οι αιγοπροβατοτρόφοι περίµεναν επίσηµες ανακοινώσεις για την ενίσχυση τους από τη σοβαρή εισοδηµατική απώλεια, έρχονταν άλλες για περαιτέρω ανακούφιση των υδατοκαλλιεργητών και µνηµόνια µε το Υγείας για τη φυµατίωση.

«Αφού φτάσαµε σε σηµείο να µπερδεύουµε το γάλα µε το αρνί δεν θέλουµε ούτε καν να φανταστούµε τι άλλο µας περιµένει», λέει ανάµεσα σε άλλα και ο Βάκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: