Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης
Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης

Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης


Αρχαιότητες από την Πάτρα, την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνει στη συλλογή του το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο των ΗΠΑ. Πρόκειται για το ξακουστό Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης (Museum of Fine Arts), που κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες, από κάθε γωνιά του πλανήτη! Τα ευρήματα από την περιοχή μας, είναι ένα μόνο μέρος από την τεράστια συλλογή ελληνικών αρχαιοτήτων, που φιλοξενεί το Μουσείο και καλύπτουν όλη την περίοδο της Προϊστορίας (κυκλαδικά, μινωϊνκά, μυκηναϊκά) και των Ιστορικών χρόνων (γεωμετρική, αρχαϊκή, κλασσική και ελληνιστική τέχνη).

Τα εκθέματα που παρουσιάζει σήμερα η «ΠτΚ», είναι ένα μικρό δείγμα από τον τεράστιο κατάλογο αρχαίων θησαυρών που το ίδιο το Μουσείο προβάλλει στην ιστοσελίδα του και η επισήμανσή τους αποτελεί απότοκο κοπιαστικής έρευνας του διακεκριμένου συγγραφέα, λαογράφου και ερευνητή, Γιώργου Λεκάκη (www.arxeion-politismou.gr)

«Η Βοστώνη είναι γνωστή ως η Αθήνα της Αμερικής και το Museum of Fine Arts της πόλης, είναι το σωστότερο μέρος για να αναδείξει τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές παραδόσεις των αρχαίων Ελλήνων, μέσα από τις υπέροχες γκαλερί του». Αυτά είναι λόγια των υπευθύνων του Μουσείου, αλλά ο κ. Λεκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα μας, κάνει λόγο για «παρανόμως κρατούμενα αρχαία αντικείμενα»: «Θυμίζω πως η απόκρυψις στοιχείων πολιτισμού από έναν λαό είναι πράξη που στοιχειοθετεί το έγκλημα της γενοκτονίας, ένα έγκλημα που τελείται τώρα, αφού ακόμη τώρα, μας στερείται η πρόσβασις στην γνώση της Ιστορίας μας. Τα περισσότερα από τα εκθέματα, έχουν δοθεί στο Μουσείο από τον Βρετανό αρχαιολόγο Edward P. Warren (1856-1937), ο οποίος αφού τα αγόραζε παράνομα ή τα έκλεβε από τη χώρα μας, τα πουλούσε στο Μουσείο. Πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα μας!»

Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης Ο θησαυρός της Πάτρας στο μουσείο της Βοστώνης

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: