ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΟΑΣΗ: Αγροτικό συλλαλητήριο στον Πύργο στις 15 Οκτωβρίου

ΟΑΣΗ: Αγροτικό συλλαλητήριο στον Πύργο στις 15 Οκτωβρίου

ΟΑΣΗ: Αγροτικό συλλαλητήριο στον Πύργο στις 15 Οκτωβρίου κατά της κυβερνητικής αντιαγροτικής πολιτικής

  

Συσκέψεις με αγρότες σε χωριά της Ηλείας, με στόχο την ενεργοποίηση των αγροτών και τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής αντιαγροτικής πολιτικής ,ανακοίνωσαν χθες στον Πύργο, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ).

Οι εκπρόσωποι της ΟΑΣΗ επεσήμαναν ότι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αγρότες στο Σώπι, ενώ  την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας(στο διοικητήριο ή στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο) και συλλαλητήριο.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνέντευξη  ήταν  οι ζημιές που προκάλεσε σε ελαιοκαλλιέργειες και υπαίθρια κηπευτικά, ο κυκλώνας «Ζορμπάς», οι  νομοθετικοί  περιορισμοί που τίθενται στις διαδικασίες χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες, από φυσικά φαινόμενα, αγρότες ,έτσι ώστε να περικόπτονται συνεχώς τα διατιθέμενα χρηματικά ποσά και η εφαρμογή της  οδηγίας 1305 της Ε.Ε. που μειώνει δραματικά τους δικαιούχους των εξισωτικών αποζημιώσεων.

Με αυτήν την πολιτική ξεκληρίζονται χιλιάδες μικροκτηνοτρόφοι. Ενδεικτικά της επίθεσης που δέχεται ο μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος, είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνει η  εθνική στατιστική υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο 2005-2013 εγκατέλειψαν το επάγγελμα του αιγοπροβατοτρόφου, στην χώρα μας,  περισσότεροι από 80.000.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  ελέγχεται το 40% της  εθνικής παραγωγής γάλακτος από 8 ομίλους.

Οι πολύ χαμηλές τιμές του γάλακτος, πολλές φορές κάτω του κόστους παραγωγής, δημιουργούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αποθαρρύνουν τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: