Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΟΑΣΗ: Κάλεσμα στους αγρότες της Ηλείας για τη κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

ΟΑΣΗ: Κάλεσμα στους αγρότες της Ηλείας για τη κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου – PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς ΗλείαςΔυναμικούς αγώνες προκειμένου να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους και να συνεχίσουν την παρουσία τους στον πρωτογενή τομέα, ανήγγειλαν τα μέλη της ΟΑΣΗ και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, καλώντας τους αγρότες για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης 20 Οκτωβρίου.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της Μαγούλας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης από αγανακτισμένους και έτοιμους για δυναμικές κινητοποιήσεις σταφιδοπαραγωγούς, στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση για συσπείρωση του αγροτικού κόσμου.

«Δεν περισσεύει κανείς πλέον από τον αγώνα»

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης έκανε αρχικά λόγο για τη δίχως προηγούμενο – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– κινητοποίηση της Μαγούλας, κατά την οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις και προτάσεις για το πώς θα μεθοδευτεί και κλιμακωθεί ο αγώνας τους. Έκανε σημαντική αναφορά στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου που θα γίνει ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις, ενώ τόνισε πως θα ζητηθεί και συνάντηση με όλα τα αρμόδια υπουργεία. Πρόσθεσε δε πως θα υπάρξει συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 22ας Οκτωβρίου στην «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην απεργία των εργαζομένων στις 9 Νοεμβρίου. Προχώρησε σε κάλεσμα του αγροτικού κόσμου στις κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν παραμονή στα χωράφια τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους, υποστηρίζοντας πως δεν περισσεύει κανείς πλέον από τον αγώνα.

«Επιδίωξη της μέγιστης δυνατής πίεσης στην κυβέρνηση»

Το Μέλος της Γραμματείας Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας επικεντρώθηκε και αυτός στην δυναμική προσέλευση αγροτών στη Μαγούλα, που δείχνει αποφασιστικότητα, συμβολή και συνειδητοποίηση ότι μπορούν να επέλθουν θετικά αποτελέσματα μέσα από τους αγώνες. Στη συνέχεια κατέγραψε προβλήματα όπως το κόστος παραγωγής που έχει διπλασιαστεί, ο πληθωρισμός που αφορά όλους και η ακρίβεια που τσακίζει τα νοικοκυριά, που οδηγούν και πάλι στο δρόμο της διεκδίκησης τους αγρότες. Ως στόχο των κινητοποιήσεων έθεσε την ανάδειξη του προβλήματος και την επιδίωξη της μέγιστης δυνατής πίεσης στην κυβέρνηση ώστε να δώσει λύσεις σε ένα προϊόν με μεγάλη ιστορία. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως κάτω από συνεχείς πιέσεις θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αντιληφθεί ο αγροτικός κόσμος πως τα προβλήματά τους θα λυθούν μονάχα με αγώνες και πως πλέον δεν υπάρχουν σωτήρες.

«Ελάχιστα χρήματα που δεν καλύπτουν τα έξοδα»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλφειούσας Γιώργος Δημακόπουλος, μιλώντας ουσιαστικά σημείωσε πως κινητοποιήσεις και σκληρός αγώνας μπορούν να οδηγήσουν στο να κερδίσουν την επιβίωσή τους. Ακόμα, εστίασε στο γεγονός πως πλέον εργάζονται για ελάχιστα χρήματα που δεν καλύπτουν τα έξοδά τους, γεγονός που όπως είπε πρέπει να κινητοποιήσει τους αγρότες.

«Να μην παθαίνουμε ηλεκτροσόκ»

Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΗ και Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Καρδαμά Σωτήρης Μητσόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα των αυξημένων λογαριασμών της ΔΕΗ και στην ανάγκη μείωσής τους προκειμένου οι αγρότες να μην παθαίνουν «ηλεκτροσόκ» κάθε φορά που τους έρχεται το ειδοποιητήριο, ενώ μίλησε και για το ζήτημα της πατάτας και της τιμής που διαμορφώνεται από τους εμπόρους όπως αυτοί επιθυμούν.

«Συμμετοχή δίχως κομματική ματιά»

Τέλος, ο σταφιδοπαραγωγός Γαβρίλης Μαρίνος στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορία του προϊόντος, με το «μαύρο χρυσό» που είχε βοηθήσει τη χώρα να επιβιώσει να βρίσκεται πλέον στα αζήτητα. Κλείνοντας, μίλησε για εξευτελιστικές τιμές πλέον για το προϊόν και κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου δίχως να κοιτάξουν κομματικά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: