Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΟΑΣΗ: Όλοι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

ΟΑΣΗ: Όλοι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες αγρότες και κτηνοτρόφοι

Το Διοικητικό Σύμβούλιο της Ομοσπονδίας, με αγωνία παρακολουθούμε και την κατάσταση που επικρατεί με τα ζητήματα Υγείας και στο Νομό μας. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, και έχουμε επιβεβαιωμένα αρκετούς συναδέλφους αγρότες να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Πύργου και να κινδυνεύουν οι ζωές τους εξ αιτίας των μεγάλων προβλημάτων και ελλείψεων. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο του Πύργου ανοίγουν πτέρυγα COVID19 χωρίς δικό της προσωπικό: με ιατρικό προσωπικό που ταυτόχρονα είναι και στις άλλες κλινικές και πάνε από την μια πρέρυγα στην άλλη. Δεν υπάρχει πνευμονολόγος και παθολόγος στην ΜΕΘ COVID19 και συνολικά ολόκληρο το νοσοκομείο δεν έχει λοιμωξιολόγο. Μεταφέρουν ιατρικό προσωπικό από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας σε μια λογική του «ράβε- ξήλωνε», ενώ πάλι με πολύ πρόσφατη απόφαση μεταφέρουν στην Αμαλιάδα την ορθοπεδική και την χειρουργική κλινική για να ανοίξουν χώρο για νέα πτέρυγα COVID19, χωρίς όμως να απαντάνε στο ερώτημα με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν; Τα νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους, όπως και τα Κέντρα Υγείας στην Ύπαιθρο. 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους γιατρούς του νοσοκομείου του Πύργου που έχουν πέσει πάνω τους «λυτοί και δέμενοι», γνωστοί κυβερνητικοί βουλευτές του νομού για τους σιωπήσουν, να φιμώσουν τις φωνές τους ώστε να μην λένε την αλήθεια για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο. Κάτω τα χέρια από τους υγειονομικούς που αγωνίζονται για την υγεία του λαού, χωρίς να μετατρέπονται σε ψάλτες της κυβέρνησης. 

Μπροστά στις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης για τις σημερινές δραματικές εξελίξεις με την πανδημία, που άφησε αθωράκιστο εδώ και εννέα μήνες το δημόσιο σύστημα υγείας, την ίδια ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και δεκάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, σας καλoύμε να λάβουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών εργατικών σωματείων την Πέμπτη 26 Νοέμβρη. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και παράλληλα αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου και να δοθούν λύσεις εδώ και τώρα.

Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους να αναλάβουν δράση με συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες ενέργειες και να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή του αγροτόκοσμου στον απεργιακό αγώνα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, επιβλήθηκε από το Α.Τ. Δικαίων, πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ στον πρόεδρο του αγροτρικού συλλόγου Τριγώνου στον Έβρο για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά το όργιο καταστολής απέναντι στη λαική κινητοποίηση της 17ης Νοέμβρη που έγινε με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση έρχεται να συνεχίσει στον δρόμο της καταστολής και της τρομοκράτησης κάθε κινητοποίησης. 

Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα. Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες. Να σταματήσει η στοχοποίηση και οι προσαγωγές εργαζομένων που συμμετέχουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καταδικάζουμε το κυβερνητικό όργιο καταστολής και βίας, την συνεχιζόμενη επιχείρηση τρομοκρατίας! Αλληλεγγύη στους αγρότες και τους εργάτες που αγωνίζονται για την ζωή και τα δικαιώματά μας!

 Όλοι στην απεργία στις 26 Νοέμβρη !

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: