Όχι στην επαναφορά στο υπερταμείο των Δημοσίων Εταιρειών Υδρεύσεως Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Όχι στην επαναφορά στο υπερταμείο των Δημοσίων Εταιρειών Υδρεύσεως Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Όχι στην επαναφορά στο υπερταμείο των Δημοσίων Εταιρειών Υδρεύσεως Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας , με ψήφους 25 έναντι 2, ακύρωσε τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με το σκεπτικό ότι αυτή είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον ο χαρακτήρας των εταιρειών αυτών είναι σαφώς κοινωφελής και όχι κερδοσκοπικός.

Η Κυβέρνηση, με το νόμο 4964/2022, που ψηφίσθηκε από το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, παραβίασε κατάφωρα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και επανέφερε τις δυο παραπάνω δημόσιες εταιρείες στο Υπερταμείο.

Μια απόφαση δηλαδή, που εκρίθη αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν επαναφέρεται με ειδικό νόμο γίνεται συνταγματική; Με άλλα λόγια, η Δικαιοσύνη ως διακριτή και ανεξάρτητη εξουσία δεν γίνεται σεβαστή και παρακάμπτεται με ειδικό νόμο της Εκτελεστικής εξουσίας.

Η Κυβέρνηση διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα σε βάρος της συνταγματικής τάξεως, της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος, υποκλινόμενη στους άρχοντες των μνημονίων, την ιδιά ώρα που πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια και το καθεστώς της ενισχυμένης επιτηρήσεως.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει την απροκάλυπτη παραβίαση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητά το σεβασμό της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος, που υπηρετείται από τον δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα των δυο εταιρειών.

Θεωρεί το νόμο 4964/2022 ως αντισυνταγματικό και ως ευθεία παρέμβαση της Κυβερνήσεως στη Δικαιοσύνη. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι κατ’ εξοχήν κοινωφελείς επιχειρήσεις και το κοινό αγαθό του νερού δεν πρέπει να καταστεί ούτε περιουσία ιδιωτών ούτε αντικείμενο ασύδοτης κερδοσκοπίας σε βάρος του λαού.

-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: