Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
(Ενημερωμένο – upd) Οδεύουμε προς …”Ιερό πόλεμο”;

(Ενημερωμένο – upd) Οδεύουμε προς …”Ιερό πόλεμο”;

Σε “πολεμικό” κλίμα η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την άρνηση των Ιερωμένων να αποδεχτούν τις εντολές της Κυβέρνησης για …”βουβά” Θεοφάνια!

Σκληρή απάντηση έδωσε η Κυβέρνηση στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων. Μάλιστα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε».

(upd Νέα Ενημέρωση) Σύμφωνα με εγκύκλιο, την οποία απέστειλε η Ιερά Σύνοδος μετά την έκτακτη συνεδρίασή της στις Μητροπόλεις, η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια όμως έκανε γνωστή την πρόθεσή της με την εγκύκλιο στις Μητροπόλεις.

πηγή ethnos.gr και πληροφορίες από τον Τύπο

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: