Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οδηγίες διευκόλυνσης των μετακινήσεων εργατών γης εξέδωσε η Κομισιόν
Οδηγίες διευκόλυνσης των μετακινήσεων εργατών γης εξέδωσε η Κομισιόν

Οδηγίες διευκόλυνσης των μετακινήσεων εργατών γης εξέδωσε η Κομισιόν


Η κίνηση αυτή ανταποκρίνεται σε επαναλαμβανόμενα αιτήματα κρατών μελών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, πρόκειται για κατευθυντήριες γραμμές που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις πρακτικές ανησυχίες των πολιτών και των εταιρειών που επηρεάζονται από μέτρα που αποσκοπούν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των εθνικών αρχών που εφαρμόζουν τα μέτρα. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Ένωσης και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των προσώπων εντός της ΕΕ.

Μέσω αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, η Επιτροπή προτρέπει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν ειδικές διαδικασίες χωρίς επιβάρυνση και ταχείες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των μεθοριακών και εποχιακών εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του αναλογικού ελέγχου υγείας.

Όσον αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στον γεωργικό τομέα, τα κράτη μέλη θα πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές ανάγκες τους σε τεχνικό επίπεδο και να θεσπίζουν ειδικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης αυτών των εργαζομένων. Επιπλέον, τα κράτη μέλη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα αυτά ως κρίσιμοι εργαζόμενοι και να γνωστοποιούν στους εργοδότες την ανάγκη παροχής επαρκούς προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

“Ο τομέας των γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ καταβάλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων και την επισιτιστική ασφάλεια σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια αυτής της απαράμιλλης κρίσης. Παρόλα αυτά, τις προσεχείς εβδομάδες, θα αντιμετωπίσει σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού εάν οι εποχικοί εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να φτάσουν στον χώρο εργασίας τους λόγω περιοριστικών μέτρων. Οι εποχιακοί εργαζόμενοι είναι κρίσιμοι για τον αγροτικό τομέα όσον αφορά τις λειτουργίες συγκομιδής, φύτευσης και τροφοδοσίας, ειδικά στην τρέχουσα περίοδο” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: