Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Oι Ανιδιοτελείς θεραπευτές Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν ιεροπρεπώς στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Oι Ανιδιοτελείς θεραπευτές Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν ιεροπρεπώς στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Με την δέουσα Εκκλησιαστική ιεροπρέπεια και κατάνυξη, εορτάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, οι ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη, Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι εκ Ρώμης καταγόμενοι. Οι τιμώμενοι άγιοι, υπήρξαν προστάτες  των πτωχών και των ασθενών, που αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως από σωματικές και ψυχικές ασθένειες, χρησιμοποιώντας ως μέσα θεραπείας τέσσερα σημαντικά φάρμακα: τον Φόβο του Θεού, την Πίστη, την Προσευχή αλλά και την Αγάπη. Την δε  Ιατρική επιστήμη  που γνώριζαν άριστα την αξιοποίησαν όχι για να βγάλουν τα προς το ζην, αλλά για να βοηθήσουν τον πάσχοντα συνάνθρωπο!

Την παραμονή της εορτής Τρίτη 30 Ιουνίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών και η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Αλεξίου Αναγνωστοπούλου, πλαισιωμένου υπό των Αιδ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Αυγερινού Τσουκαλά καθώς επίσης και υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Κατά την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Τετάρτη 1η Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά και του οικείου Εφημερίου. Το απόγευμα ψάλθηκε  η Ιερά Παράκληση.  

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τον Θείον Λόγον ορθοτόμησαν βαθυστόχαστα κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Αιδεσιμολογιότατος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος Ιερατικός Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδος – Καθηγητής Θεολόγος, ενώ κατά  την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης Καθηγητής Θεολόγος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αφυπνίζοντας πνευματικά τους προσκυνητές. Αναφέρθηκαν εκτενώς στα χαρίσματα των Αγίων Αναργύρων, των οποίων η επίγεια ζωή ήταν ολοκληρωτική διακονία, προσφορά και θυσία στο βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης. Άνθρωποι που έκαναν την αγάπη καθημερινό τρόπο ζωής τους. Άνθρωποι που με τον αγώνα τους πάλεψαν για να θεραπεύσουν κάθε μέλος του σώματος του Χριστού!   

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί εκ της Ενορίας μας αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία από αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Ακολούθως δε να λάβουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, που τόσο πολλοί την έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και διάχυτης κοινωνικής κατάθλιψης, η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους γύρω μας.
  Εκ του Ιερού Ναού

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: