Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική “Οι απόψεις είναι σαν τις κω@@@@@πίδες. Όλοι έχουν από μία.” (Detective Harry Callaghan Επιθεωρητής Κάλαχαν)

“Οι απόψεις είναι σαν τις κω@@@@@πίδες. Όλοι έχουν από μία.” (Detective Harry Callaghan Επιθεωρητής Κάλαχαν)

Detective Harry Callaghan ,Dirty Harry,The Dead Pool

Opinions are like assholes.Everybody has one.

Σωστός ο “Βρώμικος Χάρι”. Όχι πολλά λόγια, απλά ένα γκάνι, μια μπουνιά, μια κλωτσιά και τέλος στην συζήτηση. Εντάξει, δε σου λέω να πάρεις τα όπλα και να βγεις terminator στους δρόμους. Απλά σου λέω “βούλωσε το λίγο επιτέλους γιατί η ψυχοπάθεια του να έχεις γνώμη για όλους και για όλα και μάλιστα καυστικά κριτική, χωρίς καν έρευνα, δεύτερη ανάγνωση ή γνώσεις, δεν διαφέρει από τον παλαβό στους δρόμους με το γκάνι που πυροβολεί αριστερά και δεξιά”.

Θα μου πεις και έχεις δίκιο, “ποιος μιλάει, εσύ που από το σινεμά μετά σχολιάζεις μπουζούκια και πολιτική και τον σκύλο του Τραμπ;” Μα για αυτό το γράφω. Επειδή κι εγώ είμαι ένας από αυτούς με άποψη για όλα και όταν το συνειδητοποιώ λέω “να σε χαίρεσαι μαλάκα”. Η αλήθεια είναι πως η δημοσιογραφία όπως λειτουργεί στην Ελλάδα είναι σαν πιτόγυρο με απ’ όλα. Σε ρωτάει ο ταξιτζής για παράδειγμα “τι δουλειά κάνεις;”, απαντάς “δημοσιογράφος” και μετά σε ξαναρωτάει “σε τι, πολιτικό, αστυνομικό, πολιτιστικό”; Τι να του πεις σε εκείνη τη φάση? Ότι 1 με 2 έγραφες πολιτική ανάλυση για τον Βαρουφάκη, 2 με 3 για τη Eurovision, μετά πετάχτηκες σε ένα άλλο περιοδικό για να δώσεις ερωτικές συμβουλές σε γράμματα αναγνωστών κι επέστρεψες για να κάνεις κριτική στις ταινίες της εβδομάδας;

Κι ας πούμε ότι υπάρχει ένα άλλοθι σε όλο αυτό όταν το κάνεις για βιοπορισμό, κι έχεις και τα επιχειρήματα να το υποστηρίξεις και τες πα έτσι είναι η κατάσταση στο χώρο στην Ελλάδα. Όταν όμως δεν είναι η δουλειά σου; Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη αλλά με τι κριτήρια την διαμορφώνουν? Ειδικά από τη στιγμή που με το μπουμ των social media το ιδιωτικό έγινε δημόσιο. Εσύ νομίζεις ότι μιλάς με την παρέα σου την ώρα που το ποστάκι σου διαβάζεται περισσότερο από το μέσο άρθρο ενός περιοδικού. Που βασικά αυτό είναι που σε καβλώνει κι όλας. Το να αποκτήσεις υπόσταση και 15 λεπτά δημοσιότητας μέσα από ένα εμπρηστικό σχόλιο. Έτσι, για να μην ξεχάσεις και ο ίδιος ότι υπάρχεις.

Οι αρθρογράφοι άποψης είναι κλασσικό κομμάτι της δημοσιογραφίας κι ενίοτε οι στήλες τους είναι από τα πιο απολαυστικά αναγνώσματα σε μια εφημερίδα, site ή εφημερίδα. Είναι όμως επίσης κλασσικό κομάτι των συζητήσεων κομμωτηρίου. Εκεί που ξεκινάς από τη συνταγή για το τέλειο παστίτσιο, συνεχίζεις με το ότι “πάλι γύρισε λιώμα χτες ο γείτονας” για να καταλήξεις στο τι νούμερα έκανε το τάδε πρόγραμμα στην AGB και το που το πάει ο Μητσοτάκης. Λίγο πριν βγεις από το  κουβούκλιο της περμανάντ που σου έχει κάψει κι ένα κουβά εγκεφαλικά κύτταρα από τα οποία δεν έχεις και μεγάλο περίσσευμα….

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: