Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οι αυτοδιοικητικές προκλήσεις του Δήμου Ζαχάρως για το 2023
Οι αυτοδιοικητικές προκλήσεις του Δήμου Ζαχάρως για το 2023 - Zacharo

Οι αυτοδιοικητικές προκλήσεις του Δήμου Ζαχάρως για το 2023


Το 2023 εύχομαι να είναι χρόνος χαράς, υγείας και προκοπής για όλο τον κόσμο. Ο χρόνος
που πέρασε, ήταν χρόνος μεγάλης προσπάθειας υπό δύσκολες προϋποθέσεις, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας. Την αισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του τόπου την συμμερίζονται πλέον και οι δημότες μας, που εύλογα προσμένουν την επίλυση προβλημάτων πολλών δεκαετιών και καλλίτερες ημέρες για το Δήμο μας.

Έχουμε αναλάβει την ευθύνη αλλά έχουμε και τη μεγάλη τύχη να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη του Καΐάφα και της παραλιακής ακτογραμμής της νότιας Ηλείας, μέρη όμορφα, τα οποία, με σύμμαχο τον αναμενόμενο ορθολογισμό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα καταστήσουν το νομό Ηλείας και την Πελοπόννησο σημαντικότατο τουριστικό προορισμό και οικονομικής ευμάρειας. Είναι προκλήσεις μείζονος κλίμακας που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Ζαχάρως και του νομού μας. Με συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και εμπιστοσύνη
στους συμπολίτες και στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας αναζητούμε τη συνεργασία όλων ώστε αυτό το διαχρονικό όραμα όλων των Ηλείων να γίνει πραγματικότητα. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο σύσκεψη των τοπικών βουλευτών και των δημάρχων του νομού μας στο Δημαρχείο του
Δήμου Ζαχάρως με θέματα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και την διέλευση της Ολυμπίας Οδού σε ανατολική χάραξη εντός των ορίων του Δήμου μας. Το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Διαρκής είναι η πρόκληση για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στόχος καθημερινής προσπάθειας που προωθείται συστηματικά με έργα που αφορούν σε όλους τους τομείς. Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την κατασκευή νέων δρόμων και την ασφαλτόστρωση μεγάλων αγροτικών αρτηριών όπως και τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου που θα αλλάξουν δραστικά την ευρύτερη μορφή του Δήμου. Προωθούνται επίσης ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες σχολείων και δημοτικών κτηρίων, η επέκταση του wi-fi που έχει ξεκινήσει και επεκτείνεται σε όλη την έκταση του Δήμου, η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, ο σταδιακός εκσυγχρονισμός του στόλου των μηχανημάτων έργων και καθαριότητας και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών. Η κατασκευή του νέου ταρτάν στο δημοτικό στάδιο και η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο ήδη χαίρονται οι δημότες μας, αποτελούν τα πρώτα δείγματα επιτυχούς διαχείρισης, ενώ έπεται η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού με υπαίθρια γήπεδα, σύμφωνα με μελέτη που ήδη έχει ολοκληρωθεί. Τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στον παρακείμενο χώρο το Πολύκεντρο, που θα αποτελέσει χώρο πολιτιστικών δράσεων και ψηφιακού ελέγχου όλων των λειτουργιών του Δήμου, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσίασε το έργο στη φάση της κατασκευής του.

Τον Ιανουάριο ακολουθεί η έναρξη των εργασιών της μελετητικής ομάδας στην οποία έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, πολύτιμο εργαλείο για την πολεοδομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του συνόλου του Δήμου μας. Επιπρόσθετη αναβάθμιση της υποδομής για την οικονομική ανάπτυξη του γεωργικού και τουριστικού τομέα του Δήμου θα φέρει η ολοκλήρωση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατασκευή Δικτύου Άρδευσης σε ολόκληρο το Δήμο, το πρώτο μέρος της οποίας αφορά τις περιοχές του πρώην Δήμου Ν. Φιγαλείας και θα δημοσιοποιηθεί το Μάρτιο στη Ν. Φιγαλία ενώ τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το δεύτερο μέρος στη Ζαχάρω.

Η ανάπλαση του κέντρου της Ν. Φιγαλείας και των οικισμών του ορεινού όγκου και του παραλιακού μετώπου αναμένεται να δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησης της κατασκευής.

Παράλληλα η ΔΕΥΑ Ζαχάρως, ολοκλήρωσε τη διαδικασία και αναμένεται η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του έργου της τηλεμετρίας, για τον αυτοματοποιημένο έλεγχο του δικτύου ύδρευσης. Κατετέθη έγκαιρα και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ζαχάρως, για την μεταφορά νερού άριστης ποιότητας από τη Μίνθη, όπως και η έγκριση της μελέτης για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης αλλά και μελέτη για την αναβάθμιση του Βιολογικού Σταθμού.

Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων και έργων μεγάλης πνοής τα οποία με την προσπάθεια και την επιμονή όλων μας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και τη διαμονή των δημοτών και των επισκεπτών στο Δήμο Ζαχάρως.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: