Οι ελληνίδες πιλότοι στα Φάντομ και στα Μιράζ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οι ελληνίδες πιλότοι στα Φάντομ και στα Μιράζ

Οι ελληνίδες πιλότοι στα Φάντομ και στα Μιράζ

Ισως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά εφέτος αρχηγός της Σχολής Ικάρων (ιπτάμενη) είναι γυναίκα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής, όπως βεβαιώνουν από το ΓΕΑ, που μια γυναίκα είναι αρχηγός της Σχολής.

σως οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, αλλά εφέτος αρχηγός της Σχολής Ικάρων (ιπτάμενη) είναι γυναίκα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Σχολής, όπως βεβαιώνουν από το ΓΕΑ, που μια γυναίκα είναι αρχηγός της Σχολής.

Πέραν τούτου όμως εδώ και μήνες μία άλλη ελληνίδα είναι συγκυβερνήτης σε μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (σε ένα Φάντομ) και έχει τον βαθμό του υποσμηναγού. Υπηρετεί στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού. Μια άλλη επίσης υποσμηναγός είναι σήμερα εκπαιδευόμενη στα Μιραζ-2000 και σε λίγο θα βρεθεί στον αέρα του Αιγαίου προστατεύοντας τον εθνικό εναέριο χώρο από προκλήσεις κάθε είδους.Δικαιούται κανείς να πληρώνεται για να κοιμάται;

Υπάρχει και μια άλλη γυναίκα πιλότος η οποία έχει υπηρετήσει ως ιπτάμενη στα Φάντομ (στα RF-4) και σήμερα είναι εκπαιδεύτρια ιπταμένων στην Καλαμάτα. Μαζί με αυτές και οι γυναίκες πιλότοι στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι.

■■■

ΠΗΓΗ tovima.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: