Οι ετεροδημότες έφεραν κάποια χαμόγελα στις αγορές Κρεστένων & Ζαχάρως
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οι ετεροδημότες έφεραν κάποια χαμόγελα στις αγορές Κρεστένων & Ζαχάρως
Οι ετεροδημότες έφεραν κάποια χαμόγελα στις αγορές Κρεστένων & Ζαχάρως - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Οι ετεροδημότες έφεραν κάποια χαμόγελα στις αγορές Κρεστένων & ΖαχάρωςΚάθε καλοκαίρι ο εμπορικός κόσμος στα Κρέστενα και στη Ζαχάρω, περιμένει την κάθοδο των ετεροδημοτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να ανασάνει οικονομικά ενόψει και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Έτσι το φετινό καλοκαίρι μετά από περίπου δύο χρόνια όπου ο κορωνοϊός ανάγκασε πολλούς ετεροδημότες να μην επισκεφτούν τους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, τα εμπορικά καταστήματα στις πρωτεύουσες των δήμων, βλέπουν μία σημαντική βελτίωση στην κίνηση και αυξημένες πωλήσεις, ιδίως σε τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Τάσος Καρνάρος: «Η αύξηση κόστους επηρεάζει τον τζίρο των επιχειρήσεων»

Για την αύξηση της κίνησης στην εμπορική αγορά της Κρέστενας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάσος Καρνάρος τόνισε στην εφημ. «Πατρίς».

«Βλέπουμε μία σημαντική κίνηση στην αγορά της πόλης κυρίως όσον αφορά τα καταστήματα τα οποία πωλούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Εμείς εδώ στα Κρέστενα δεν έχουμε τουρισμό, αλλά έχουμε πολλούς ετεροδημότες που έρχονται το καλοκαίρι και διαμένουν στην περιοχή. Βέβαια λόγω της αύξησης του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών, πλέον οι αγορές που γίνονται από τους πολίτες δεν είναι μεγάλης αξίας. Οπότε αν έχουμε αύξηση στον τζίρο, αυτός θα είναι πλασματικός λόγω της ακρίβειας στα προϊόντα, εκτός από τα κρέατα όπου η αύξηση που έχει συντελεστεί είναι μικρότερη».

Γιώργος Αλεξανδρόπουλος: «Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερη η χρονιά από πέρσι»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως Γιώργος Αλεξανδρόπουλος τονίζει και αυτός ότι έχουν έρθει ετεροδημότες στη Ζαχάρω και μάλιστα περισσότεροι από τα προηγούμενα δύο χρόνια και σίγουρα υπάρχει μία αυξημένη κίνηση στην αγορά της πόλης.

«Βλέπουμε ότι η κίνηση στην αγορά της Ζαχάρως είναι αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερη η χρονιά από πέρσι».

Όσον αφορά την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου των δυο δήμων, ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απόφαση, και αν γίνει κάποια εκδήλωση θα είναι λιτή, αφού άλλωστε τόσο η αγορά της Κρέστενας όσο και της Ζαχάρως δεν έχει  μεγάλα εμπορικά καταστήματα (ρουχισμού κ.α.).

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: