Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οι Ινδοί «γυρίζουν την πλάτη» στην εκστρατεία εμβολιασμού

Οι Ινδοί «γυρίζουν την πλάτη» στην εκστρατεία εμβολιασμού

Η κυβέρνηση της Ινδίας ενέτεινε τις προσπάθειές της να τονώσει την εμπιστοσύνη στα εμβόλια κατά της covid-19, την ώρα που σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών που κλήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού, δεν προσήλθε.

Η Ινδία έχει ξεκινήσει μία από τις πιο φιλόδοξες εκστρατείες παγκοσμίως, στοχεύοντας να εμβολιάσει 300 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Ιούλιο.

Όμως, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μονάχα 224.000 εκ των 300.000 προγραμματισμένων εμβολιασμών έχουν γίνει κατά τις δύο πρώτες ημέρες της εκστρατείας που ξεκίνησε το Σάββατο.

«Ο κόσμος φοβάται πολύ. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν να εμβολιαστεί, αυτό γίνεται σε εθελούσια βάση», λέει ένας γιατρός που δεν θέλει να κατονομαστεί.

Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, μονάχα το 53% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των υγειονομικών αρχών.

«Είναι οι πρώτες ημέρες και κατανοούμε πως οι πολίτες αναμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία», σημειώνει η Σουνέελα Γκαργκ, μέλος της ομάδας εργασίας για τον κορονοϊό στην ινδική πρωτεύουσα.

«Οι αριθμοί θα αυξηθούν εφόσον αυξηθεί η εμπιστοσύνη. Και για αυτόν τον λόγο, πρέπει να δώσουμε μάχη κατά της παραπληροφόρησης», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως γράφει η εφημερίδα The Hindu, στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού (νότια) το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται σε 16%.

Μονάχα 29 πολίτες εκ των 100 που είχε προβλεφθεί, στο πλαίσιο της εκστρατείας εμβολιασμού, προσήλθαν στο κοινοτικό κέντρο υγείας του Ρότακ, στο κρατίδιο Χαριάνα (βόρεια), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ντόπιος γιατρός.

Η συνέχεια στην πηγή eleftheriaonline.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: