Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως εργαλείο Παιδαγωγικής
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως εργαλείο Παιδαγωγικής

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως εργαλείο Παιδαγωγικής

Ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το χθες στο σήμερα» πραγματοποιήθηκε χθες από τον Οργανισμό Sports & Cultural Club σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Training Course Erasmus+, με ομιλητές τους Νίκο Τσώνη, Δημοσιογράφο, πρώην Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ και Αντώνη Νάτσιο, Συγγραφέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον τόπο η ανάδειξή του, ως εστία Παιδείας και Πολιτισμού, τονίζοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, τόσο με το Μνημόνιο Συνεργασίας για Μεταπτυχιακό Τμήμα με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας, όσο και με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών που διεκδίκησε ο Δήμος και υλοποίησε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι κατά την αρχαιότητα ο Αθλητισμός ήταν ενταγμένος στην Παιδεία, παρατηρώντας ότι έτσι ακριβώς πρέπει να γίνει και στη σύγχρονη εποχή.

Στην ομιλία του ο κ. Νάτσιος αναφέρθηκε στο το πώς μπορεί η εμπειρία και η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνει εργαλείο Παιδαγωγικής και όλο αυτό να μεταφερθεί στους νέους, να μετουσιωθεί σε αξίες ζωής και να πορευτούν τα παιδιά με αυτές τις αξίες.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: