Οι «Ποδηλάτες» του Β. Λαδά στα Λεχαινά
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Οι «Ποδηλάτες» του Β. Λαδά στα Λεχαινά
Οι «Ποδηλάτες» του Β. Λαδά στα Λεχαινά - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Οι «Ποδηλάτες» του Β. Λαδά στα Λεχαινά


Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ποδηλάτες» θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, και ώρα 9μμ στον όμορφο και υπαίθριο χώρο του Καφέ -ΟΣΕ Λεχαινών, ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Λαδάς. Την εκδήλωση, που διοργανώνει η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα, θα συντονίσει ο Διονύσης Κράγκαρης.

Οι «Ποδηλάτες» είναι ένα μυθιστόρημα πολιτικό, κοινωνικού ρεαλισμού, του βραβευμένου συγγραφέα (Κρατικό  Βραβείο Λογοτεχνίας το 2013 για το βιβλίο του «Παιχνίδια Κρίκετ»).

Βασίλης Λαδάς

Ο Βασίλης Λαδάς γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα όπου τελείωσε το Β’ Γυμνάσιο Πατρών και έπειτα σπούδασε νομικά στην Θεσσαλονίκη. Το Μάρτιο του 2014 του απονεμήθηκε το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, που προάγει το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, για το έργο του «Παιχνίδια Κρίκετ». Τον Ιούλιο 2015 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Αφρικανική σκόνη» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και τον Ιανουάριο του 2018 το πεζογράφημα του «Στην ηλικία του Αβραάμ», ένα δοκίμιο για την απήχηση του κινηματογράφου, μέσω ενός χρονικού της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών. Από το 2011 και για εννέα χρόνια ο Βασίλης Λαδάς αφοσιώθηκε στην πεζογραφία. Μετά από τέσσερα βιβλία μυθιστορημάτων, εκ των οποίων και το βραβευμένο «Παιχνίδια κρίκετ», το 2020 επανήλθε στο λόγο της ποίησης με την ποιητική συλλογή «Λεύκωμα» (εκδόσεις Γαβριηλίδη). Επίσης Ο Βασίλης Λαδάς έχει εκδώσει ποίηση και πεζά με το ψευδώνυμο Βασίλης Αρφάνης και αργότερα με το όνομά του: “Η πόλη και ο μύθος” (2002), “Ρίον-Αντίρριον” (2004), καθώς και τα ποιήματα (με το ψευδώνυμο Βασίλης Αρφάνης): “Ο Γιάννης και η Μαρία” (1972), “Το ραντεβού” (1984), “Βράδυ στο σπίτι» (1990), “Το νεκρό παιδί” (1990), “Διπλή πόλη” (1994), “Παραβολή” ( 2001), “Η πόλη και ο μύθος” (2002), “Ρίον – Αντίρριον” (2004), “Απόκρεω” (2004), “Ανήθικη ποίηση” (2005), “Ασώματη κεφαλή” (2007), “Μουσαφεράτ” (Οι χίλιες και μία νύχτες ενός καταυλισμού προσφύγων) (2008), “ Δείπνα” (2011), “Παιχνίδια κρίκετ” (2012) Το έργο του “Ρίον – Αντίρριον” παρουσιάστηκε σε διασκευή από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το 2005. Το 2006, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, το έργο του “Ανήθικη ποίηση”, παρουσιάστηκε από το Ιόνιο Θέατρο. Μια επιλογή και ανθολόγηση ποιημάτων και πεζών για τις πόρνες, τα πορνεία και τους πελάτες τους. Το 2009 η Λέσχη Ανάγνωσης “Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι” Πάτρας αφιέρωσε βραδιά κι έκανε εκδήλωση για τον Βασίλειο Λαδά.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: