Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οικονομικές δυσκολίες ;Όχι πια! Γίνε άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου!

Οικονομικές δυσκολίες ;Όχι πια! Γίνε άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου!

Αντιμετωπίζεις προβλήματα η οικογενειακή επιχείρηση σου; Κανένα πρόβλημα!Έχουμε τη λύση!

Πώς;

Διαβάστε την νέα καταγγελία που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου κ Στάθης Καννής και θα καταλάβετε.Πρέπει να είναι η 3ή ή 4η περίπτωση που σχετίζεται με ”ΑΜΙΣΘΟ” σύμβουλο του Δημάρχου Πύργου κ.Τάκη Αντωνακόπολου …

O ΚΥΡΙΟΣ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ…(53.588 € στην οικογενειακή επιχείρηση «άμισθου» συμβούλου του)

O ΚΥΡΙΟΣ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ….

(53.588 € στην οικογενειακή επιχείρηση «άμισθου» συμβούλου του)

Πρόσφατα αναδείξαμε την προκλητική πρακτική του Δημάρχου Πύργου να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα με πρόσωπα που ο ίδιος έχει ορίσει ως «άμισθους» συμβούλους του (απευθείας ανάθεση της επισκευής των προσκρουστήρων Λιμένα Κατάκολου, 24.675 , σε αθηναϊκή εταιρεία, στην οποία εργάζεται η «άμισθος» σύμβουλος του επί τουριστικών και ναυτιλιακών θεμάτων).

Ο Δήμαρχος, όμως, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, ποίησε τη νήσσαν για το συγκεκριμένο θέμα και επέλεξε την γνωστή σε αυτόν οδό των ύβρεων και των προσβολών. Βέβαια, δεν θα επιμέναμε στη συγκεκριμένη ανάθεση, αν ήταν η μόνη.

Παρόμοιες αναθέσεις έχουν γίνει και σε σχέση με τονάμισθο σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέθεσε απευθείας στην επιχείρηση που διατηρεί ο γιος του «άμισθου» συμβούλου του και έχει ως αντικείμενο το εμπόριο φυτών, γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων κλπ:

Α) την προμήθεια δέντρων και φυτών για κοινόχρηστους χώρους, ποσού 24.085 €

Β) την παροχή υπηρεσίας για ραντισμούς κοινόχρηστων χώρων, ποσού 24.800 €,

Γ) την προμήθεια λιπασμάτων για την ανάπλαση χώρων πρασίνου, ποσού 4.703 €.

Συνολικά, δηλαδή, ο Δήμαρχος, υπέγραψε απευθείας αναθέσεις, 53.588 €, στην οικογενειακή επιχείρηση του «άμισθου» συμβούλου του !!!

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι στις δύο πρώτες αναθέσεις υπέβαλε προσφορά μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία και άλλη μία, η οποία, όμως, δεν διάβασε καλά την πρόσκληση και υπέβαλε την προσφορά της εκπρόθεσμα…

Δεν υπήρχε καμία άλλη επιχείρηση σε ολόκληρο τον Δήμο Πύργου με παρόμοιο αντικείμενο, από την οποία θα μπορούσε να ζητηθεί προσφορά;;

Ο Δήμαρχος, προφανώς, υποτιμάει τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας, θεωρώντας ότι θα παρακολουθούν με απάθεια, για πολύ καιρό ακόμα, το πανηγύρι που έχει στηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο. Την ώρα που οι τοπικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, κάποιοι συνεχίζουν να διαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα, με τρόπο που γεννά κραυγαλέα ερωτήματα.

Και επειδή πλέον, αθροίζονται πολλά παρόμοια ερωτήματα που αφορούν τον Δήμαρχο Πύργου (με ποσά που προσεγγίζουν τα 2.000.000 €), τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα όλες τις σχετικές αποφάσεις και να απευθυνθεί με όρους διαφάνειας και δημόσιας λογοδοσίας σε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Τελικά, όπως, ευφυώς, είχε διακρίνει αείμνηστος βουλευτής του Νομού μας «κάποιοι χαλάσανε νωρίς»…

Στάθης Καννής

Δικηγόρος 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!

O ΚΥΡΙΟΣ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΜΙΣΘΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Με λίγα λόγια, η «άμισθη» σύμβουλος του Δημάρχου σε ναυτιλιακά θέματα τον συμβούλεψε να συντηρηθούν οι προσκρουστήρες των προβλητών στο Λιμάνι του Κατάκολου από την εταιρεία που (κατά τύχη) εργάζεται η ίδια και ο Δήμαρχος (ο οποίος μάλλον δεν ξέρει πού εργάζεται η σύμβουλος, που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον συμβουλεύει σε αυτά τα θέματα) επιλέγει με απευθείας ανάθεση την εταιρεία αυτή…Μάλιστα, ο Δήμαρχος είναι τόσο ικανοποιημένος από τις άμισθες υπηρεσίες που του παρέχει η συγκεκριμένη σύμβουλος, που, πριν από λίγες ημέρες (14-1-2021) ανάθεσε και στον αδερφό της παρόμοια καθήκοντα σε θέματα Περιβάλλοντος!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται από το νόμο, για να ανατίθεται, χωρίς σύνθετες διαδικαστικές προϋποθέσεις, η προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, αξίας μέχρι 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, σε οικονομικό φορέα της επιλογής της εκάστοτε δημόσιας αρχής. Αυτή, όμως, η δυνατότητα πρέπει παράλληλα να υπηρετεί όλα τα κριτήρια της διαφανούς ανάθεσης και να συνοδεύεται απαραιτήτως από σχετική έρευνα αγοράς και διαβούλευσης, αποσκοπώντας στην μέγιστη δυνατή ωφέλεια για τον φορέα της ανάθεσης.

Όλα τα παραπάνω τα υπενθυμίζουμε, γιατί φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Πύργου μάλλον τα αγνοεί. Επί ημερών του, η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει μετατραπεί σε μηχανισμό «εξυπηρέτησης» γνωστών και ημετέρων. Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, όταν διαπιστώνουμε ότι οι αναθέσεις γίνονται ακόμα και σε εταιρείες που συνδέονται άμεσα με πρόσωπα, στα οποία ο Δήμαρχος έχει αναθέσει καθήκοντα «άμισθων» ειδικών συμβούλων, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση ορισμού τους «θα υπηρετούν εθελοντικά και δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση, πλην των εξόδων εκτός έδρας κίνησης».

Για παράδειγμα, πληθώρα ερωτηματικών γεννώνται από την απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο Πύργου, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, της υπηρεσίας συντήρησης και επισκευής προσκρουστήρων των προβλητών στο Λιμένα Κατάκολου, ποσού 24.675,13 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) σε εταιρεία με έδρα στην Αττική, στην οποία εργάζεται η «άμισθος» σύμβουλος του Δημάρχου, με αντικείμενο καθηκόντων «θέματα τουρισμού, προβολής του Δήμου και ναυτιλιακά θέματα».

Η δε σύμβουλος προβάλλει την εταιρεία που εργάζεται ακόμα και στον λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!! Δηλαδή, πλέον, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Με λίγα λόγια, η «άμισθη» σύμβουλος του Δημάρχου σε ναυτιλιακά θέματα τον συμβούλεψε να συντηρηθούν οι προσκρουστήρες των προβλητών στο Λιμάνι του Κατάκολου από την εταιρεία που (κατά τύχη) εργάζεται η ίδια και ο Δήμαρχος (ο οποίος μάλλον δεν ξέρει πού εργάζεται η σύμβουλος, που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον συμβουλεύει σε αυτά τα θέματα) επιλέγει με απευθείας ανάθεση την εταιρεία αυτή…

Μάλιστα, ο Δήμαρχος είναι τόσο ικανοποιημένος από τις άμισθες υπηρεσίες που του παρέχει η συγκεκριμένη σύμβουλος, που, πριν από λίγες ημέρες (14-1-2021)  ανάθεσε και στον αδερφό της παρόμοια καθήκοντα σε θέματα Περιβάλλοντος!!!

Όλα αυτά είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα!! Δεν έχουν συμβεί ποτέ στο παρελθόν από κανέναν Δήμαρχο!!!

Είναι προφανές ότι στο Δημαρχείο έχει στηθεί από κάποιους ένας παραμηχανισμός. Οι απευθείας αναθέσεις, οι εκτελέσεις έργων χωρίς δημοπρασίες, οι διώξεις κατά υπαλλήλων που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλεία τους, οι προκλητικοί διορισμοί και η ευνοιοκρατία αναδύουν ένα νοσηρό κλίμα αδιαφάνειας.

Επιτέλους, Δήμαρχε, πάψε να ευτελίζεις το αξίωμά σου και ανακάλεσε άμεσα ΟΛΕΣ τις απευθείας αναθέσεις (και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παραπάνω…) που έχεις κάνει ο ίδιος σε εταιρείες που έχουν άμεση σύνδεση με τους «άμισθους» συμβούλους σου.  

Στάθης Καννής

Δικηγόρος 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: