Νέα της Ηλείας,Ειδήσεις Ενημέρωση,Πύργος,Αμαλιάδα,Ζαχάρω,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Οινοτουρισμός στο Κτήμα Πόρτο Καρράς
Οινοτουρισμός στο Κτήμα Πόρτο Καρράς

Οινοτουρισμός στο Κτήμα Πόρτο Καρράς


Εξερεύνησε τη βίλα Γαλήνη, επισκέψου τους πιο εκλεκτούς αμπελώνες και δοκίμασε 4 κρασιά από τις τρέχουσες σοδειές με γευστικά συνοδευτικά.

Ξενάγηση στους αμπελώνες
Γνωριμία με τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, συνολικής έκτασης 4.750 στρεμμάτων, του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά το μεγαλείο του όρους Μελίτωνα και μέσα από δύσβατους δρόμους το εντυπωσιακό μέγεθος του Κτήματος. Στα ομορφότερα σημεία του ιστορικού αμπελώνα πραγματοποιούνται στάσεις, δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να απολαύσει στην σκιά των δέντρων τις απέραντες εκτάσεις του πράσινου των αμπελιών και του μπλε του Αιγαίου, καθώς η στάση στην κορυφή του όρους Μελίτωνα επιτρέπει την θέα ως τις Βόρειες Σποράδες.

Ξενάγηση στη “Βίλα Γαλήνη”
Η μοναδική Βίλα Γαλήνη, σύμβολο του Κτήματος Πόρτο Καρράς, ανοίγει τις πόρτες της για να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Η απαράμιλλη θέα από κάθε γωνιά του εσωτερικού χώρου, τα ξεχωριστά δωμάτια όπου διέμειναν ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος Salvador Dali, που κατοικούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Βίλα Γαλήνη. Ήταν λάτρης της Mελισσάνθης και νονός του Blanc de Blancs, δύο από τις ιστορικότερες ετικέτες λευκών κρασιών στην Ελλάδα. Η αξεπέραστη ηθοποιός και πολιτικός Μελίνα Μερκούρη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο λαογράφος και καλλιτέχνης Νίκος Γιαλούρης, ο παγκοσμίου φήμης χορευτής Rudolf Nureyev, η διάσημη πιανίστα Τζίνα Μπαχάουερ και πολλοί άλλοι φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται στα γραφικά διαμερίσματα της πανέμορφης Βίλας. Η μοναστηριακή αρχιτεκτονική και οι ιστορίες γύρω από το πανέμορφο chateau δε θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο.

Επίσκεψη στο Οινοποιείο
Στο κέντρο του Κτήματος, λίγα μέτρα μακριά από την Βίλα Γαλήνη βρίσκεται το Οινοποιείο. Εκεί καταλήγουν οι καρποί, ακολουθώντας τους νόμους της βαρύτητας και φροντίζοντας να φτάσουν στην διαδικασία επεξεργασίας με την λιγότερη δυνατή καταπόνηση. Θα δούμε τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, θα επισκεφθούμε το κελάρι όπου ωριμάζουν τα κρασιά για χρόνια και αν είμαστε τυχεροί θα δοκιμάσουμε σε αποκλειστικότητα σοδειές που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις :
Email: [email protected]
Τηλ. +30 23750 77437 – +30 2109977200

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: