Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Όλα έτοιμα για την 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας
Όλα έτοιμα για την 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Όλα έτοιμα για την 87η Ιππική Έκθεση ΑνδραβίδαςΓια 87η φορά διοργανώνεται το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας στο Ιππικό Κέντρο της περιοχής.
Η έκθεση είναι μια αξιολόγηση φυλών αλόγων με πρωταρχικές τις ελληνικές φυλές και κατόπιν βεβαίως και ξενικές.

Εκτός από την αξιολόγηση των ίππων η έκθεση περιλαμβάνει παρέλαση ίππων, ασκήσεις αρμονίας και ιππικής δεξιοτεχνίας.

Στην ιππική έκθεση εκτός των άλλων ιπποπαραγωγών, συμμετέχουν οι δύο ιππικοί σύλλογοι της Ανδραβίδας, «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» και «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Με αφορμή την έναρξη της ιππικής εκθέσης, μίλησε στην εφ. «Πατρίς» ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής , κ. Δήμος Βατσής, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει τεράστια σημασία για την περιοχή καθώς συγκεντρώνει πλήθος ιπποπαραγωγών και θεατών από όλη την Ελλάδα και είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Ανδραβίδα που χρονολογείται από το 1928 και έχει οικονομική και πολιτιστική σημασία.

«Πραγματοποιούμε φέτος την 87η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης του ΝΠ Δημοσίου Δικαίου και της Π.Ε.Δ.Ε. Η έκθεση γίνεται φέτος από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έχουν ήδη αρχίσει οι έγγραφες των ίππων για τη συμμετοχή τους και προσδοκούμε η συμμετοχή τους να είναι μεγάλη όπως και ο αριθμός των ιπποπαραγωγών .

Οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου είναι έτοιμες να υποδεχτούν όλο τον όγκο των ίππων, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και ελπίζουμε η φετινή έκθεση να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και χωρίς ατυχήματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο κ.Βατσής.

Η αξιολόγηση των ίππων θα γίνει από την ελλανόδικο επιτροπή η οποία αποτελείται από κ.Μενεγάτο. την κα Κωνσταντινίδου, τον κ.Κωστάρα, τον κ. Χατζηπανταζή, τον κ.Αγραπίδη, την κα Αλτούνη και την κα Φλεβοτόμου.

Το πρόγραμμα της Έκθεσης

– Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 09:45 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των από την Ελλανόδικο επιτροπή

-Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις 19:30 θα γίνει το ένα φαντασμαγορικό σόου στο στίβο του Ιππικού Κέντρου που θα περιλαμβάνει παρέλαση, ασκήσεις αρμονίας και ιππικής δεξιοτεχνίας

-Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πρωί θα γίνει απονομή επάθλων και μεταλλίων στους ιπποπαραγωγούς

Το άλογο της Ανδραβίδας

Τα άλογα της φυλής Ανδραβίδας έχουν ύψος ακρωμίου, άνω του 1.50 μ-1.60 μ. Οι κυριότεροι χρωματισμοί είναι ο φαιός, ερυθροφαιός, ορφνός, ερυθρός, καστανός και ξανθός. Η κεφαλή είναι κανονική, το στήθος μεγάλο και βαθύ. Οι γλουτοί είναι πολύ καλά αναπτυγμένοι, τα άκρα ισχυρά και η ραχιαία γραμμή ελαφρώς κοίλη. Συνήθως τα άλογα της φυλής, φέρνουν άσπρα στίγματα στο κεφάλι και τα ποδιά. Τα άλογα της φυλής, είναι κατάλληλα κυρίως για υπερπήδηση εμποδίων. Είναι, κατά κανόνα έξυπνα ζώα, μαθαίνουν εύκολα και έχουν μεγάλη μυϊκή δύναμη.

Η φυλή Ανδραβίδας μέχρι το 1995 απειλούνταν με εξαφάνιση. Ο επίσημος επιβήτορας “ΠΗΓΑΣΟΣ”, της Εταιρείας Προστασίας Ιππικής Παράδοσης και Φυσικής Κληρονομιάς, έδωσε νέα ζωτικότητα στη φυλή και έχει δώσει πάνω από 50 θαυμάσια πουλάρια και απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο εξαφάνισης της φυλής Ανδραβίδας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: