Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Ενημέρωση,Πύργος,Ήλιδα,Πηνεία,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Όλα όσα χρειάζεσαι για το θρίαμβο βρίσκονται κοντά {VIDEO}

Όλα όσα χρειάζεσαι για το θρίαμβο βρίσκονται κοντά {VIDEO}

O Αλ Πατσίνο σου θυμίζει πως όλα όσα χρειάζεσαι για το θρίαμβο βρίσκονται κοντά

«Any Given Sunday». Όχι μια απλή ταινία, κυρίως για τους άντρες. Η ταινία του Όλιβερ Στόουν στην οποία πρωταγωνίστησε ο μεγάλος Αλ Πατσίνο (στο ρόλο του προπονητή) στηρίχθηκε στην ιστορία μιας ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Λίγο πριν το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Αλ Πατσίνο εκφωνεί έναν λόγο εμπνευσμένο. Κάπου εκεί, η ταινία ξεφεύγει από το ποδόσφαιρο και όλα θυμίζουν…ζωή.

Εκείνος και οι παίκτες του, βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της καριέρας τους. Αυτή η στιγμή θα καθορίζει τις μελλοντικές τους αναμνήσεις και βέβαια, τη δόξα τους. «Έχουμε δύο επιλογές: ή να τα καταφέρουμε σαν ομάδα, ή να αποτύχουμε ως άτομα». Ο Αλ Πατσίνο, μιλά εμπνευσμένα στους πάικτες του, χωρίς όμως να ωραιοποιεί την κατάσταση. «Ή θα πάμε στην κόλαση, ή θα ανέβουμε στο φως». Η πιο ισχυρή ατάκα της ομιλίας είναι το «One inchat time». Μία ίντσα τη φορά. Λίγο-λίγο και κομμάτι-κομμάτι, επιτυγχάνονται οι στόχοι μας. Ακόμη καλύτερα, το μεγάλο μας στόχο, τον σπάμε σε μικρότερους. Οι «ίντσες», υπάρχουν γύρω μας. Κάθε φορά κερδίζεις από μία. Αυτό, ο προπονητής το κατάλαβε όχι από το ποδόσφαιρο, αλλά από την ίδια τη ζωήΚάθε «ίντσα» έχει τη δική της σημασία για το ποιά ζωή θα ζήσεις. Οι χαμένες «ίντσες» μας φέρνουν ενώπιον του εαυτού μας. «Πώς γίνεται να έχω κάνει τέτοια λάθη στη ζωή μου;». Οι μικρές καθημερινές μάχες, οι «ίντσες» που χρειαζόσουν, δε διεκδικήθηκαν από σένα.

Ο χώρος που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε σύμφωνα με τα όσα επιθυμεί ο εαυτός μας, υπάρχει διάσπαρτος παντού. Σε κάθε στιγμή. Πρέπει να δώσεις συνεχείς μάχες για να αποκτήσεις το χώρο σου. Ξεκίνα από τώρα να πολεμάς και σταμάτα να παραπονιέσαι…

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: