Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός με την παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός με την παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός με την παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» στο Θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δήμου Ήλιδας με το Μέγαρο Μουσικής και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Για μια και μόνο παράσταση και για συγκεκριμένο αριθμό θεατών, ανοίγει την Τρίτη 21 Ιουλίου, το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας το οποίο έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης του Υπ. Πολιτισμού σε όλη τη Χώρα,, θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο η παράσταση «Οι ποιητές μας τραγουδούν» με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Για την υλοποίηση της, το πρωί της Τετάρτης, στο αρχαίο θέατρο, βρέθηκαν εκπρόσωποι του Μεγάρου Μουσικής, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια με την κ Ρούλα Λεβεντούρη και ο επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα πολιτισμού του Δημάρχου Ήλιδας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας κ Βασίλης Καψής. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν λεπτομέρειες τόσο για τον τρόπο σύμφωνα με τον οποίο θα «ανέβει» η παράσταση και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες, χωρίς να επηρεαστεί το αρχαίο θέατρο, όσο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όπως τονίστηκε, ο αριθμός των θεατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 200. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν οι απαιτούμενες προσκλήσεις για την είσοδο των θεατών.

Επεκτείνεται η συνεργασία Δήμου Ήλιδας με Μέγαρο Μουσικής

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Μεγάρου Μουσικής επισκέφτηκαν τους χώρους του Πολυχώρου Πολιτισμού στην είσοδο της Αμαλιάδας, όπου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον κ. Βασίλη Καψή,  αφού η συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας δεν σταματά στην παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Ήλιδας αλλά θα επεκταθεί. Έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα δράσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Ήλιδας, εφόσον οι συνθήκες ομαλοποιηθούν με το πρόβλημα της πανδημίας του Covid-19 και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με τα προγράμματα που θα υλοποιήσει το Μέγαρο Μουσικής, τόσο με τη φιλοξενία κάποιων παραγωγών όσο και με εκπαιδευτικά εργαστήρια σε όλες τις μορφές τεχνών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: