Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ολικό lifting στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου – Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας

Ολικό lifting στο Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρου Χαβαρίου – Διαμορφώνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της Αμαλιάδας

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους από τους Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Φουντά και Πρόεδρο ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γ. Μπακέλα

Υπεγράφησαν, το πρωί της Τετάρτης, τρεις συμβάσεις από το Δήμο Ήλιδας, που αλλάζουν την εικόνα και λειτουργικότητα του Μπεκιάρειου Πνευματικού Κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου κι επίσης δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία βρεφονηπιακών σταθμών σε δυο παιδικούς σταθμούς – 1ος και Τσιρώνιος – της Αμαλιάδας.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν, για το Μπεκιάρειο, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Φουντά και τους παιδικού σταθμούς, από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργο Μπακέλα, παρουσία του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπαδάκου, της Γενικής Γραμματέας Νίκης Κοκκαλιάρη και του προέδρου της Τ.Κ. Χαβαρίου Παναγιώτη Ρούνη. Στις δηλώσεις τους τόσο ο κ Φουντάς, όσο και ο κ. Μπακέλας, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αφού, σε ότι αφορά το κτίριο στο Χάβαρι, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που πλέον υλοποιείται και βέβαια, αναφορικά με τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στην Αμαλιάδα, λύνονται προβλήματα και παράλληλα δημιουργούνται δομές που θα διευκολύνουν αρκετές οικογένειες στην πόλη.

Αλλάζει εικόνα το Μπεκιάρειο

Το έργο που θα αλλάξει οριστικά την εικόνα που σήμερα παρουσιάζει το Μπεκιάρειο Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, έχει χρηματοδότηση 31 χιλ. ευρώ με χρόνο περαίωσης των εργασιών τους 8 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Φουντάς : «το κτίριο που στεγάζεται το Πνευματικό Κέντρο Χαβαρίου, είναι εδώ και καιρό κλειστό αφού αντιμετώπιζε μια σειρά προβλημάτων που κατέστη τη λειτουργία του αδύνατη. Με χρήματα από τη ΣΑΤΑ και τους ΚΑΠ θα υλοποιηθούν μια σειρά έργων που θα αλλάξουν οριστικά την εικόνα και θα το καταστήσουν λειτουργικό. Αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου που τώρα υλοποιείται». Στις δηλώσεις της η κ. Νίκη Κοκκαλιάρη ανέφερε : «Το εμβληματικό κτίριο της Κοινότητας Χαβαρίου επιτέλους θα πάρει τη μορφή και την λειτουργικότητα που του αρμόζει. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και σε σύντομο χρόνο θα παραδοθεί στους κατοίκους της κοινότητας. Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι όταν βλέπουμε τα αιτήματα των κατοίκων του Δήμου γίνονται πραγματικότητα». Τέλος ο κ. Παναγιώτης Ρούνης είπε : «Τα προβλήματα στο κτίριο ήταν γνωστά από το 2014. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πως τα έργα θα είχαν ολοκληρωθεί εντός του 2015. Δυστυχώς θα έπρεπε να αλλάξει η ηγεσία του Δήμου για να φτιαχτεί το Πνευματικό κέντρο της κοινότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αμαλιάδα

Η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για να λειτουργήσουν οι δυο βρεφονηπιακοί σταθμοί στα κτίρια που στεγάζονται, ο 1ος και ο Τσιρώνειος παιδικός σταθμός Αμαλιάδας, είναι συνολικής χρηματοδότησης 90 χιλιάδων ευρώ με χρόνο περαίωσης τους 4 μήνες. Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Μπακέλας : «Θα έπρεπε ο Δήμος Ήλιδας να εναρμονιστεί με το Προεδρικό Διάταγμα και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις υποδομές για τη λειτουργία των δυο συγκεκριμένων βρεφονηπιακών σταθμών. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τις συμβάσεις με τους ανάδοχους και σε τέσσερις μήνες θα διαθέτουμε τους νέους μας σταθμούς. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα στηρίξει τις οικογένειες της Αμαλιάδας».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: