Ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης στο Λάτσειο
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης στο Λάτσειο
Ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης στο Λάτσειο - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης στο Λάτσειο

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας, επισφράγισαν μια φιλία ετών, φέροντας δύο Δήμους που ενώνονται από αρχαιοτάτων χρόνων πιο κοντά στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας σε πολιτιστικό, αθλητικό, επιχειρηματικό και τουριστικό επίπεδο.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Αντωνακόπουλος, ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Ιθάκης συνδέονται ανά τους αιώνες μέσα από κοινά ιστορικά στοιχεία, μέχρι και τη σημερινή εποχή με κοινές διεκδικήσεις όπως ο δρόμος Πάτρα-Πύργος με άμεση αναφορά στο κομμάτι Πάτρα-Κυλλήνη για την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και αύξηση της τουριστικής κίνησης από και προς το νησί της Ιθάκης .

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, που στοχεύει στην προαγωγή των οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών σχέσεων των δύο Δήμων θα αναπτυχθούν μια σειρά δράσεων όπως να υπάρχει ένα ευρύ πεδίο ανταλλαγής απόψεων, τεχνογνωσίας και υλοποίησης κοινών δράσεων σε σειρά πεδίων, με:
-ανταλλαγές πληροφοριών για την προώθηση των συναλλαγών και των συνεργασιών στον οικονομικό, πολιτιστικό, επιστημονικό, τεχνολογικό, αθλητικό τομέα και στην υγεία,

-ανταλλαγή ή δημιουργία κοινών εκδηλώσεων,
-ενίσχυση και ανταλλαγή απόψεων επιχειρηματικού χαρακτήρα
-ενίσχυση και ανταλλαγή δράσεων και ενεργειών τουριστικού και ιαματικού χαρακτήρα (εναλλακτικός τουρισμός)
-ανταλλαγή πληροφοριών και δράσεων ιστορικού χαρακτήρα
-δυνατότητα δημιουργία ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής «διαδρομής»
-δυνατότητα χρηματοδότησης ως εταίροι σε ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα του πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης, τουρισμού κ.λπ., με σκοπό τη διασύνδεση των δύο πόλεων και τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση: 

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Διονύσης Στανίτσας έστειλαν μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: