Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σόπι

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σόπι

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήσαν την Δευτέρα το πρωί στην διασταύρωση στο χωριό Καράτουλα, αγρότες από την περιοχή του πρώην δήμου Ωλένης.

Οι ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας και αμπελιού είναι μεγάλες, από τον παγετό και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή που ήρθαν να αποτελειώσουν ότι άφησε η προηγούμενη κακοκαιρία.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση μιας και έχουν κάνει διάφορες καλλιεργητικές εργασίες και τώρα βλέπουν τους κόπους τους να έχουν πάει χαμένοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που υπέστησαν ζημιά από τον παγετό, να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και να διεκδικήσουμε με τους αγώνες μας δίκαιες αποζημιώσεις και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Ξέρουμε πολύ καλά από την εμπειρία μας πως μόνο με τους αγώνες μπορούμε να ακουστούμε, να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε και να πάρουμε ό,τι μας ανήκει. Έχουμε κακή πείρα από προηγούμενες καταστροφές και τον ΕΛΓΑ, με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων και τα ποσοστά ζημιάς να είναι πολύ κάτω από το πραγματικό εύρος της καταστροφής που είχαμε πάθει.

Διεκδικούμε:

  • Άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις της ζημιάς στις καλλιέργειές που να αποτυπώνουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής τους.
  • Να προκηρυχθεί τώρα πρόγραμμα αναμπέλωσης για την Κορινθιακή σταφίδα με υγιή και πιστοποιημένα φυτά, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Στελέχωση του ΕΛΓΑ με εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων καλλιεργητών, ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Πάγωμα των οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, εφορία κ.α.
  • Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
  • Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αίτια.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: