Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας – Να στηριχτεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας
Μείωση επιδότησης και περσινά αποθέματα "στιμώχνουν" τους σταφιδοπαραγωγούς

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας – Να στηριχτεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας 

Να στηριχτεί η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας ζητά από την κυβέρνηση η ΟΑΣΗ μετά από τις κατά τόπους συσκέψεις με τους αγροτικούς συλλόγους μέλη της και τις επιτροπές αγώνα. Σχετικά αναφέρει: οι σταφιδοπαραγωγοί βρίσκονται σε δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας των φημών που διασπείρουν διάφοροι <<ιθύνοντες>> για το πως θα κινηθεί η τιμή της κορινθιακής σταφίδας προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες. Με δεδομένο τις μεγάλες στιγμές που υπέστησαν από τον πάγο στις 9 και 10 Απρίλη στην καρποφορία τους οι σταφίδες, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα είναι φέτος μια δύσκολη χρονιά αν επικρατήσουν οι σχεδιασμοί τους. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα στήριξης της σταφιδοκαλλιέργειας. 

  • Απόσυρση τυχόν αποθεμάτων σταφίδας από την περσινή χρονιά για απόσταξη ή διάθεση σε κρατικές δομές (στρατός, σχολικές μονάδες κλπ.)
  • Να στηρίξει την τιμή της κορινθιακής σταφίδας σαν κατ’ εξοχήν εξαγωγικού προϊόντος που πλήττεται από την πανδημία και τα παιχνίδια κάποιων. 
  • Να προχωρήσει γρήγορα σε δίκαιες αποζημιώσεις στο εκατό τα εκατό της πραγματικής ζημιάς που θα προέλθει από πραγματικές εκτιμήσεις.
  • Να δοθεί το δικαίωμα ένστασης απο την ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλους τους παραγωγούς που απορρίφθησαν από την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Η ΟΑΣΗ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους συναδέλφους του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.Για την ΟΑΣΗ το ΔΣ 24/06/2021

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: