Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Ορθοπεταλιές» με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πύργο!
«Ορθοπεταλιές» με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πύργο | Ειδησεις Πάτρα νέα

«Ορθοπεταλιές» με ηλεκτρικά ποδήλατα στον Πύργο!


Στη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου αυτόματου συστήματος μίσθωσης 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων προχωρά στο άμεσο μέλλον ο Δήμος του Πύργου.

Για την υλοποίησή του ο Δήμος χρηματοδοτείται με το ποσό των 318. 000 ευρώ απ’ το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως επακόλουθο της έγκρισης της μελέτης που υποβλήθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, με σχετική ανακοίνωσή του μετά την έγκριση της μελέτης, χαρακτήρισε την απόκτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων μεγάλο πλεονέκτημα για την πόλη, καθώς θα δίδεται η δυνατότητα εύκολων μετακινήσεων με ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο. «Θα δώσει θετικό πρόσημο στην πόλη μας και στον τομέα του τουρισμού, καθώς τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στο εξωτερικό και οι τουρίστες θα μπορούνε μέσω της μίσθωσης αυτών να περιηγηθούν καλύτερα», σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αργυρόπουλος.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στην αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Μέσω ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος θα δίδεται η ευχέρεια χρήσης ηλεκτρικού ποδηλάτου για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.«Το σύστημα θα επιτρέψει στον Δήμο να προσφέρει σε πολίτες και επισκέπτες οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των θορύβων στο κέντρο της πόλης και τη μείωση των ρύπων», τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος.

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: