Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ουκρανία: Ζητά επίσπευση των παραδόσεων πυρομαχικών και της εκπαίδευσης χειριστών από τη Γερμανία – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Σάνα Μάριν: Νέα, ωραία και πρωθυπουργός σε πάρτι - Είναι αυτονόητο δικαίωμά της; - Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Ουκρανία: Ζητά επίσπευση των παραδόσεων πυρομαχικών και της εκπαίδευσης χειριστών από τη Γερμανία – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί


Ουκρανία: Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα αναφέρει πως δεν αναμένει να δοθούν άμεσα στη χώρα του δυτικά αεροσκάφη, όπως ζητεί το Κίεβο εδώ και καιρό. Όμως, προσθέτει, πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων το ταχύτερο, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις ληφθεί απόφαση.

Την επιτάχυνση των παραδόσεων πυρομαχικών καθώς και την έναρξη της εκπαίδευσης χειριστών της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε μαχητικά αεροσκάφη δυτικών τύπων ζητάει από την κυβέρνηση της Γερμανίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Bild am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουλέμπα, οι ελλείψεις πυρομαχικών, ειδικά του πυροβολικού, είναι το «υπ’ αριθμόν ένα» πρόβλημα στην προσπάθεια των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων να απωθήσουν τα στρατεύματα της Ρωσίας, που εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια πριν από έναν χρόνο και πλέον, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλντ, υπογραμμίζει πως γερμανικές κατασκευάστριες όπλων τον διαβεβαίωσαν κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια τον περασμένο μήνα πως είναι έτοιμες να κάνουν παραδόσεις, αλλά περιμένουν η κυβέρνηση να υπογράψει συμβάσεις.

«Το πρόβλημα επομένως έγκειται στην κυβέρνηση», κρίνει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Ο κ. Κουλέμπα αναφέρει πως δεν αναμένει να δοθούν άμεσα στη χώρα του δυτικά αεροσκάφη, όπως ζητεί το Κίεβο εδώ και καιρό. Όμως, προσθέτει, πρέπει να αρχίσει η εκπαίδευση ουκρανών πιλότων το ταχύτερο, ώστε να είναι έτοιμοι μόλις ληφθεί απόφαση.

Αν η Γερμανία εκπαιδεύσει ουκρανούς χειριστές θα στείλει «σαφές μήνυμα για την πολιτική δέσμευσή της», προσθέτει.

Εξάλλου, ο Ντμίτρο Κουλέμπα διαβεβαιώνει πως ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την Μπαχμούτ, πόλη που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο των μαχών στο Ντονμπάς τους τελευταίους έξι μήνες. «Αν αποσυρόμασταν από την Μπαχμούτ, τι θα άλλαζε; Η Ρωσία θα την καταλάμβανε και μετά θα συνέχιζε την επίθεση εναντίον της Τσάσιβ Γιαρ, και κάθε πόλη μετά την Μπαχμούτ θα είχε την ίδια τύχη».

Ερωτηθείς για πόσο ακόμη οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να κρατήσουν την πόλη, αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Μπαχμούτ: Οι Ρώσοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης, οι Ουκρανοί το δυτικό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδάς απαγορεύει τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Ρωσία

«Προετοιμάζει αντεπίθεση η Ουκρανία», λέει ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: