Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Π. Τσακλόγλου στο Πρώτο: Στην χώρα μας η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ε..Ε. (audio)
Π. Τσακλόγλου στο Πρώτο: Στην χώρα μας η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ε..Ε. (audio) - ertnews.gr

Π. Τσακλόγλου στο Πρώτο: Στην χώρα μας η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ε..Ε. (audio)

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996


«Αυτή την στιγμή υπάρχει ένας απρόσμενα θετικός δημοσιονομικός χώρος και τον μήνα Δεκέμβριο θα δοθεί διπλάσιο εγγυημένο εισόδημα, σαν ένα κοινωνικό μέρισμα προς τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αυτούς που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Όσο αφορά στο νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας, το «Πρώτο Ένσημο» που αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2022 και αφορά τα άτομα 18-29 ετών που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας, ουσιαστικά επιδοτεί την απασχόληση αυτών των ατόμων, με ένα κομμάτι να πηγαίνει στους εργοδότες και ένα στους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Ένα θλιβερό προνόμιο που είχε η χώρα μας και η Ισπανία όλη την τελευταία δεκαετία ήταν ότι ανταγωνιζόμασταν ποιος θα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. Επιπρόσθετα στα χρόνια της πανδημικής κρίσης η μεγάλη προσπάθεια ήταν όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες, η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η έμφαση δεν δινόταν στα άτομα που έμπαιναν στην αγορά εργασίας και ουσιαστικά πήγαιναν απευθείας στην δεξαμενή της ανεργίας. Απ’ την άλλη, από διάφορες έρευνες είδαμε ότι αυτό που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εργοδότες είναι η εργασιακή εμπειρία και αυτό είναι κάτι που λείπει από τα παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν ακόμα. Ακριβώς εκεί έγκειται η λογική της συγκεκριμένης πολιτικής, είναι ένα κίνητρο στον εργοδότη για να μην αποθαρρυνθεί, ώστε να προσλάβει ένα άτομο να δουλέψει για 6 μήνες, με επιδότηση 100€ στον εργοδότη και 100€ στον εργαζόμενο ανά μήνα».

Το συνολικό κόστος είναι 1.200€ και υπάρχουν και αντίστοιχες διατάξεις που η πρόσληψη, προφανώς με χαμηλότερα κίνητρα, γίνεται για θέση που είναι μερικής και όχι πλήρους απασχόλησης. Το μέτρο είναι γενικό και δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους τομείς απασχόλησης, ενώ θα υπάρχει σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπ. Εργασίας στην οποία θα μπαίνει ο εργοδότης για να πάρει την επιδότηση ο ίδιος και ο εργαζόμενος.

Επιπλέον, ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας, στο οποίο επιδοτούνται οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και για τους μακροχρόνια ανέργους δίνεται μια επιδότηση στην θέση απασχόλησης. Αφορά επίσης στους νεότερους εργαζόμενους για να μπορέσουν να βρουν κάποια θέση στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Τσακλόγλου, υπογράμμισε μια πολύ θετική τάση που έχει καταγραφεί, ότι αντίθετα από ό,τι έλεγαν ορισμένοι αναλυτές, πως μετά τα μέτρα στήριξης θα δούμε μια έκρηξη της ανεργίας, όχι μόνο δεν επαληθεύτηκαν, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο. Η ανεργία αυτή την στιγμή είναι 3 μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019, στην κορύφωση της ανάπτυξης προ πανδημίας, τόνισε ο  κ. Τσακλόγλου και είναι η μεγαλύτερη μείωση που καταγράφεται σε ολόκληρη την Ε.Ε. «Βέβαια το ποσοστό ανεργίας παραμένει πολύ υψηλό. Είναι το δεύτερο ψηλότερο μετά την Ισπανία, αλλά το ιδιαίτερα ευχάριστο που βλέπουμε εκεί, είναι ότι βλέπουμε μείωση της ανεργίας με ταυτόχρονη αύξηση του εργατικού δυναμικού», κατέληξε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: