Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Παγκόσμια Τράπεζα: Έκτακτη δανειοδότηση της Ουκρανίας με 460 εκατ. ευρώ
Παγκόσμια Τράπεζα: Έκτακτη δανειοδότηση της Ουκρανίας με 460 εκατ. ευρώ

Παγκόσμια Τράπεζα: Έκτακτη δανειοδότηση της Ουκρανίας με 460 εκατ. ευρώΗ εκταμίευση διευθετείται με ασυνήθιστη ταχύτητα για τα δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας

Μία έκτακτη δανειοδοτική χορήγηση οικονομικής ρευστότητας στην Ουκρανία θα αυξηθεί στα 460 εκατομμύρια ευρώ με τις συνεισφορές της Σουηδίας και της Ολλανδίας, ενώ θα υποβληθεί σήμερα για έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, όπως ανέφεραν δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα μπορεί να λάβει τη δανειοδότηση αυτή σχεδόν άμεσα μετά την έγκριση της από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ η εξέλιξη αυτή μπορεί να καθυστερήσει μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση μιας από τις πηγές στο Reuters.

Η αναφερόμενη εκταμίευση διευθετείται με ασυνήθιστη ταχύτητα για τα δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα παρέχει στην Ουκρανία πολύτιμη οικονομική ρευστότητα για την ενίσχυση της άμυνας της, κατά της ρωσικής εισβολής με την πραγματοποίηση βομβαρδισμών κατά αστικών κέντρων, αλλά και κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας στην Ευρώπη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: