Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Ενημέρωση,Πύργος,Ήλιδα,Πηνεία,Ολυμπία,iliakanea
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Παιδιά τραγούδησαν το Τζιβαέρι μπροστά από την Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο
Παιδιά τραγούδησαν το Τζιβαέρι μπροστά από την Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο

Παιδιά τραγούδησαν το Τζιβαέρι μπροστά από την Καρυάτιδα στο Βρετανικό ΜουσείοΜία πολύ όμορφη κίνηση διαμαρτυρίας

Με μια διαφορετική κίνηση θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Μαρμάρων του Παρθενώνα, παιδιά από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη καθισμένοι όλοι οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα στήσανε ένα μοιρολόι «Σιγανά και ταπεινά» που λέει και το «Τζιβαέρι».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη:

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, αν και δε μας χαροποιεί ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης» είπε η κ. Χαριστάκη

«Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται “Your Thoughts on Greece…for tourists in London”. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το “αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα”. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική”» είπε σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: