Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – ΠΙΝΑΚΑΣ | Ειδήσεις
Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής - ΠΙΝΑΚΑΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής – ΠΙΝΑΚΑΣ | Ειδήσεις


Αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι υποψήφιοι οι οποί- οι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ να ενημερωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/ Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επί-σης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το εμπλεκόμενο Ειδικό Μάθημα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις εν- διάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Η υψηλότερη βαθμολογική βάση που εντοπίζεται στις ΕΒΕ των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών εντοπίζεται στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με 15.33, ακολουθούν είναι η Ιατρική με τη Φαρμακευτική με 14.43 και στη συνέχεια εντοπίζονται τα τμήματα Βιολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Αεροναυπηγών, Πολιτικών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών με 14.25.

 

 

 

 

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: