Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνθήματα… αντί διαλόγου από φοιτητές που κρύβονται – Τι απαντά ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας
ΠΑΤΡΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνθήματα… αντί διαλόγου από φοιτητές που κρύβονται – Τι απαντά ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Αντί να ανταποκριθούν στην ανοιχτή πρόσκληση της πρυτανικής αρχής για διάλογο και συνομιλία, κάποιες ομάδες επιλέγουν να δρουν τη νύχτα και να μολύνουν τους τοίχους του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος με απρεπή συνθήματα.

Αυτό συνέβη και τη νύχτα της Πέμπτης όταν οι φύλακες του Πανεπιστημίου Πατρών εντόπισαν μία ομάδα να γράφει συνθήματα στο κεντρικό κτίριο της πρυτανικής αρχής. Αμεσα ενημέρωσαν τον πρύτανη, Χρήστο Μπούρα, για το συμβάν, ο οποίος κάλεσε τα μέλη της ομάδας στο γραφείο του για να μιλήσουν αλλά, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Πάτρα: Συνθήματα στον τοίχο του Πανεπιστημίου – Η αντίδραση του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα

«Ως άνθρωπος και ως πρύτανης είμαι υπέρ του διαλόγου. Οταν η Υπηρεσία Φύλαξης του Πανεπιστημίου με ενημέρωσε ότι εντοπίσθηκαν άγνωστοι να γράφουν συνθήματα στο Κτίριο Α, τους κάλεσα να μιλήσουμε. Στην πρόσκλησή μου λοιπόν να με επισκεφθούν στο γραφείο μου για να συζητήσουμε, απάντησαν πως δεν συνομιλούν με την πρυτανική αρχή» μας περιγράφει ο κ. Μπούρας.

Ο κ. Μπούρας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του απευθύνει πρόσκληση διαλόγου σε όσους το επιθυμούν και δη σε όσους αντιδρούν για διάφορα θέματα.

«Προφανώς όταν δεν έχεις επιχειρήματα δεν πιστεύεις στον διάλογο, στις συγκλίσεις και στις συναινέσεις. Αύριο βέβαια θα διαμαρτύρονται ότι το γραφείο του Πρύτανη είναι κλειστό. Κρίμα, πολύ κρίμα!».

Υβρεις γράφτηκαν στο κτίριο της πρυτανικής αρχής

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχλησή του που δεν παίρνουν θέση στα θέματα αυτά οι συλλογικότητες του Πανεπιστημίου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πιο πολύ όμως με ενοχλεί η σιωπή των συλλογικοτήτων στο Πανεπιστήμιο. Εύχομαι μόνο να είναι αμηχανία και όχι αποδοχή!».

Επέλεξε δε να κλείσει το θέμα αυτό δημοσίως με μία φράση από τον Γεώργιο Σεφέρη: «Σ’ αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται».

pelop

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: