Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πανηλειακή απεργία για τα νέα μέτρα
Πανηλειακή απεργία για τα νέα μέτρα – Καφέ στο σπίτι σήμερα και ψωνίζουμε από αύριο…

Πανηλειακή απεργία για τα νέα μέτρα

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996

Κλειστά θα είναι σήμερα τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα καταστήματα εστίασης της Ηλείας, στο πλαίσιο της πανηλειακής κινητοποίησης που έχουν προγραμματίσει οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Εστίαση, διαμαρτυρόμενοι και για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

Σήμερα στις 8:30 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας κάνει κάλεσμα σε όλον τον εμπορικό κόσμο και στον κόσμο της εστίασης σε συγκέντρωση στη Σκακιέρα (στην πλατεία του δημαρχείου), με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να καλεί επίσης τους επαγγελματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, αλλά και τους καταναλωτές να μην κάνουν καμία αγορά σε όποιο κατάστημα ανοίξει, αλλά να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μαζί και η «Εστίαση Ήλιδας»

Ανακοίνωση για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, εξέδωσε και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών «Εστίαση Ήλιδας», η οποία έχει ως εξής:

«Το μήνυμα νίκης που έστειλε ο Σύλλογος καταστηματαρχών “ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ” την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου με τη συγκλονιστική συμμετοχή του στο κλείσιμο των καταστημάτων ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα.

Όλη η Ελλάδα σήμερα ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ.

Έπειτα από αυτό:

Ο Σύλλογος καταστηματαρχών “ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ” αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο του συνόλου των καταστημάτων εστίασης του Δήμου Ήλιδας σήμερα ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ γιατί:

– ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ.

-ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑ , ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑ

-ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%.

-ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας.

ΖΗΤΑΜΕ:

-Ελεύθερη είσοδο των πελατών μας στους εξωτερικούς χώρους.

-Είσοδο με rapid test στους εσωτερικούς χώρους.

-Είσοδο με self test σε εσωτερικούς χώρους για ανήλικους κάτω των 18.

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Βιβλιοπανόραμα»

Τα μέτρα αυτά της Κυβέρνησης, για την μείωση των κρουσμάτων που εμπλέκει τα εμπορικά καταστήματα, είναι λάθος γιατί εξομοιώνει τους ανεμβολίαστους με τους εμβολιασμένους. Μια επιχείρηση που τηρεί όλα τα μέτρα και οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι, έρχεται ένας ανεμβολίαστος μέσα και χωρίς να ξέρουμε τι είναι πρέπει να κάνουμε τους χωροφύλακες. Και πρόστιμο 5.000 στο κατάστημα και 300 ευρώ στον ανεμβολίαστο που δεν τηρεί τους νόμους με αυτή την τακτική του και πηγαίνοντας ο ίδιος σε ένα κατάστημα. Ποιος τιμωρείται; Ο καταστηματάρχης ή ο ανεμβολίαστος; Και γιατί να γινόμαστε εμείς οι κακοί; Μήπως όλα αυτά γίνονται για ψηφοθηρικούς σκοπούς; Πρέπει σήμερα Τρίτη όλοι να είμαστε κλειστοί.

ΜΑΝΤΥ ΠΕΡΔΙΚΗ

«Μάντυ»

Πρέπει να συμμετάσχουμε όλοι στην απεργία. Είχαμε έτσι κι αλλιώς προβλήματα, αλλά πλέον με τους ελέγχους και την αστυνόμευση η κατάσταση είναι δραματική για τις επιχειρήσεις. Ειδικά εμείς που έχουμε να κάνουμε με παιδιά, δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος ότι το self test της Πέμπτης δεν ισχύει το Σάββατο και δυστυχώς ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους πελάτες μας. Τα πρόστιμα δε, είναι τραγικά. Η γνώμη μου είναι ότι το πρόστιμο, χωρίς να φανώ κακιά, θα έπρεπε να το έχει ο καταναλωτής και όχι ο καταστηματάρχης, εφόσον μάλιστα ο ίδιος εδώ και καιρό τηρεί όλα τα μέτρα. Εμείς ακολουθούμε έναν νόμο που πρέπει να συμμορφωθούμε. Δεν φταίμε εμείς για αυτό που συμβαίνει.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου για την σημερινή κινητοποίηση

Ζητάμε η Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αντί να συνεχίζει στη διχαστική λογική πίεσης του ανεμβολίαστου πληθυσμού που όπως είπε δημιουργεί «μικρή αναστάτωση» στους επαγγελματίες. Η στάση της είναι προκλητική και ο δρόμος για κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Διεκδικούμε:

-Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.

-Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

-Άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

-Θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας, αυστηρά τα καταστήματα ανοιχτά τρεις Κυριακές τον χρόνο.

-Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.

-Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.

-Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους συναδέλφους δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.

-Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

-Χορήγηση ευνοϊκών δανείων από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς αυστηρά κριτήρια.

-Σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεωνγια όλα τα χρέη των επιχειρήσεων με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων.

-Διαγραφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή.

-Στήριξη των επιχειρήσεων με νέα στοχευμένα προγράμματα ρευστότητας προκειμένου να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις καθώς μέχρι σήμερα μόνο το 10% πληρούσε τα κριτήρια ένταξης σε αυτά.

-Προστασία επιχειρήσεων από το κύμα ανατιμήσεων.

-Άμεση μείωση των τιμολογίων των εταιρειών παροχής ενέργειας καθώς και γενναίες ρυθμίσεις αφού ήδη το κόστος θεωρείται δυσβάσταχτο.

Έχουμε αποδείξει ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στις επιχειρήσεις μας και άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την είσοδο σε αυτές σαν μέτρο πίεσης. Το μοναδικό εργαλείο για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι το εμβόλιο και οποιαδήποτε άλλα περιοριστικά μέτρα σημαίνουν αύξηση κόστους λειτουργίας στις επιχειρήσεις, ανασφάλεια, ανισορροπία στην αγορά και μελλοντικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

Το κάλεσμα Εμπόρων Πύργου

Ρολά κατεβάζει σήμερα η εστίαση και ο εμπορικός κόσμος του Πύργου διαμαρτυρόμενοι για να νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου με αφορμή τις απεργιακές  κινητοποιήσεις καλεί όλους τους πολίτες σήμερα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου, μπροστά από το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου σε συνεργασία με το Σωματείο Εστίασης Πύργου ο «Διόνυσος», θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ομιλίες, ενώ θα παραδοθεί και ψήφισμα στον δήμαρχο Πύργου.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που θα καταλήξει στην Π.Ε Ηλείας, όπου και εκεί θα παραδοθεί ψήφισμα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: