Πανηλειακός Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος: Στην τελική ευθεία για τη στήριξη του αγρότη
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πανηλειακός Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος: Στην τελική ευθεία για τη στήριξη του αγρότη

Πανηλειακός Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος: Στην τελική ευθεία για τη στήριξη του αγρότη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Πανηλειακός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος με έδρα τον Δήμο Πηνειού , ένα εργαλείο στήριξης, ενημέρωσης και διεκδίκησης του αγροτικού κόσμου όχι μόνο του δήμου αλλά ολόκληρης της Ηλείας.

Η συναπόφαση δημάρχου και αγροτών για δημιουργία ισχυρού αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου υλοποιείται, με την ανακοίνωση του Ανδρέα Μαρίνου ότι αποφασίστηκε η ίδρυση  του συγκεκριμένου συλλόγου  με έδρα τον Δήμο Πηνειού.

Η ίδρυση του συλλόγου ήταν πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού και ανέλαβαν να την κάνουν πράξη οι αγρότες του δήμου  και όχι μόνο. Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων θα ενημερώνει τους αγρότες για τις τρέχουσες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και θα διεκδικεί δίκαια αιτήματα των αγροτών με τη βοήθεια όλων των θεσμικών οργάνων του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής που είναι η σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας είναι στόχος δικός μου και των συνεργατών μου. Προσδοκία μας είναι να επανέλθουν στα χωράφια οι παραγωγοί , να έχουμε μια απρόσκοπτη καλλιεργητική περίοδο. Το σημαντικό είναι ότι ο Πανηλειακός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος , όπως είναι τα «βαφτίσια» του νέου συλλόγου είναι γεγονός και συγχαίρω τους αγροτοκτηνοτρόφους μας για την απόφασή τους.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει νομικά τη δημιουργία αυτού του Συλλόγου με την κ. Αγγελική Λιώση, συνεργάτιδά μου και ειδική σύμβουλο στα νομικά ζητήματα, να πραγματοποιεί τα επόμενα βήματα αυτής της προσπάθειας. Από το Δήμο θα υπάρξει αμέριστη στήριξη, αφού ο Σύλλογος θα στεγαστεί σε γραφεία του Δήμου και βεβαίως θα ενισχύεται πάντα με προσωπικό επιστημονικό και εξειδικευμένο έτσι ώστε να παρακολουθούμε όλα εκείνα τα προγράμματα που θα βελτιώνουν το περιβάλλον δράσης του αγροτικού κόσμου.

Εγώ και η δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε κλάδο που πλήττεται».

Ο αγροτικός κόσμος του Δήμου Πηνειού που αποτελεί το 80% των κατοίκων έχει σειρά αιτημάτων τα οποία μπορεί με επιτυχία να διεκδικήσει  οργανωμένα.

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: