Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Πανηλειακός: Εκεί που άλλοι θα έψαχναν προπονητή, ο Ντάβαρης ψάχνει και βρίσκει παίκτες
Πανηλειακός: Εκεί που άλλοι θα έψαχναν προπονητή, ο Ντάβαρης ψάχνει και βρίσκει παίκτες - Ilia.news

Πανηλειακός: Εκεί που άλλοι θα έψαχναν προπονητή, ο Ντάβαρης ψάχνει και βρίσκει παίκτες

Πάντα στο ποδόσφαιρο, το εύκολο θύμα όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, είναι ο προπονητής. Είναι μια διαχρονικά σταθερή αξία αυτή. Διότι δεν μπορείς να αλλάξεις μια ολόκληρη ομάδα, αλλά τον έναν, ο οποίος μπορεί με τον ερχομό του να αλλάξει το κλίμα.

Γράφει ο Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Στην περίπτωση του Πανηλειακού, ο Κώστας Ντάβαρης, δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Εκμεταλλευόμενος το παράθυρο του Ιανουαρίου, θέλησε να αλλάξει κάποια κακώς κείμενα, τα οποία είχε διαπιστώσει. Και παρά τις άσχημες, σε σημείο απελπιστικού, εμφανίσεις της ομάδας απέναντι σε Παναργειακό και Αίαντα, αποφάσισε να ψάξει και να βρει τί έφταιγε. Και δεν ψάχτηκε στον προπονητή, αφού έκρινε ότι ο Τρυφωνόπουλος ήταν αυτός ο οποίος θα πλήρωνε, αν πλήρωνε, τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κατάστασης. Ο Τρυφωνόπουλος ήταν ένας προπονητής, ο οποίος δεν είχε σχεδιάσει την ομάδα, δεν είχε καμία ευθύνη για τις μεταγραφές. Πήγε με αυτό το οποίο βρήκε. Το ρεπορτάζ ωστόσο λέει, ότι την τελευταία βδομάδα, το κλίμα στα αποδυτήρια άλλαξε. Επέστρεψαν τα χαμόγελα. Νέοι παίκτες έφτασαν, νέα πρόσωπα ήρθαν, αλλά και κάποια παλιά, τα οποία ξεκίνησαν για πρώτη φορά βασικοί. Μαζί με κάποιους οι οποίοι βρίσκονταν στην ομάδα, αλλά δεν είχαν πάρει τις ευκαιρίες. Ουσιαστικά, είδαμε έναν αλλαγμένο Πανηλειακό, μια ομάδα η οποία εξέπεμπε υγεία. Όταν το ρεπορτάζ ανέφερε, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι πάμε σε ριζικές αλλαγές, τα ειρωνικά χαμόγελα έγιναν πάρα πολλά. Μέσα σε ένα ήδη βαρύ κλίμα, από τις δυο απανωτές αποτυχίες, αμφισβητήθηκε όσο ποτέ η ικανότητα του Πανηλειακού να βρει παίκτες. Όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Εζουλτίν Αλ Μπασάμ, πάλι τα ειρωνικά χαμόγελα έγιναν πολλά. Κάποιοι «βιαστικοί», είπαν ότι ήταν πρόθυμοι να του προσφέρουν και εποχιακή δουλειά, αν δεν ήταν τόσο καλός. Μόνο που ο Άλμπα, δηλώνοντας εδώ στο ilia.news, ότι θα ήθελε να τον μάθουμε καλύτερα, μάλλον το εννοούσε. Και βάλθηκε σήμερα, να μας ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ένα παιδί 26 χρονών, με φοβερό οδήγημα της μπάλας, πατήματα στις μύτες των ποδιών, ευελιξία, αλλά και ένα κορμί λαμπάδα, να μην χάνει ούτε μια κεφαλιά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να μας κάνει γρήγορα να ξεχάσουμε τον Πεντρίνιο. Επειδή είναι ένας παίκτης ικανός να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους, με μεγαλύτερη αντοχή στην ταχύτητα και διασκελισμό, ένας παίκτης ταμάμ για μια ομάδα η οποία πηγαίνει να εξασφαλίσει την παραμονή της και θα βρει απέναντί της ανοιχτές άμυνες, όπως αυτή της Ρόδου σήμερα το απόγευμα. Ο «Άλμπα», ένα παιδί ερχόμενο από τα βάθη της Μέσης Ανατολής, όχι με κάποιο μαγικό χαλί, αλλά με μερικές χιλιάδες ευρώ, από αυτά που ορισμένοι θεωρούν ότι έχουν τελειώσει.

Το ρεπορτάζ λέει επίσης, ότι έρχονται ακόμα τρεις παίκτες, αν όχι και περισσότεροι. Μέχρι την Τρίτη, οπότε και τελειώνει η μεταγραφική περίοδος, ο Ντάβαρης θέλει να έχει τελειώσει τις δουλειές με τους μάνατζερ. Να έχει ξεσκαρτάρει το ρόστερ μέχρι εκεί που δεν πάει. Να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, η οποία αν μη τι άλλο, θα βγάζει μέσα στο γήπεδο πάθος, θα βγάζει τσαμπουκά και θα παλεύει για το αποτέλεσμα. Μια ομάδα, την οποία στα δυο τελευταία (πριν το σημερινό) παιχνίδια δεν είδαμε.

– Ilia.news

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: