Παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Δίβρης
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Δίβρης

Παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο Περιφερειακό Ιατρείο Δίβρης

Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ιατρείου Λαμπείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε άμεσα, εξοπλίζοντάς το με ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, καλύπτοντας έτσι και ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε την Τρίτη 30 Μαρτίου,παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιδημάρχου, αρμόδιου για την Δημοτική Ενότητα Λαμπείας, κ. Βασίλη Αρβανίτηκαι της Αντιδημάρχου Υγείας – Πρόνοιας καςΡόης Αντωνοπούλου.Την παραλαβή έκαναν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Περιφεριακού Ιατρείου Δίβρης. Η Δημοτική Αρχή με την κίνηση αυτή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Η ακριτική Λαμπεία δικαιούται να έχει ένα επαρκώς εξοπλισμένο ιατρείο γιατί εξυπηρετεί και αρκετές όμορες Κοινότητες, ενώ ο Δήμος έχει σχεδιασμό να εξοπλίσει προσεχώς και τα περιφερειακά ιατρεία Πανόπουλου και Κούμανι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας πρέπει να έχουν ένα αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας και να μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα τις βασικές παροχέςυγείας στον τόπο τους. Το ιατρείο της Δίβρης, που κατά το παρελθόν είχε σημαντική συνεισφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων, υπολειτουργούσεγια αρκετά χρόνια.

Ο Δήμος μας, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη στήριξης της λειτουργίας του ιατρείου, προχώρησε στην αγορά του απαραίτητου ιατρικού και βοηθητικού εξοπλισμού. Με τον εξοπλισμό αυτό, το ιατρείο της Δίβρης αναβαθμίζεται, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πανέμορφης ορεινής μας κωμόπολης».

Να σημειωθεί ακόμη ότι το διήμερο 7 και 8 Απριλίου θα εγκατασταθεί στη ΔίβρηΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (ο οποίος αναλαμβάνει και τα πάγια και λειτουργικά έξοδά του) σε χώρο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο Διβριώτης κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος και έχει διαμορφώσει η εταιρία WASSERCRAFT Α.Ε.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: